Најновије

КЛЕШЧЕЈЕВКА ОСЛОБОЂЕНА: Група Југ бомбардовала и разбила Украјинце - Пушилин потврдио (ВИДЕО)

КЛЕШЧЕЈЕВКА - Село Клешчејевка, на правцу Соледара и Бахмута, ослобођено је и под потпуном контролом руске армије, а о томе је јавност известио Денис Пушилин, председник ДНР.
Ka-52 (Фото: Јутјуб)

Ka-52 (Фото: Јутјуб)

Од јуче ујутро, украјинска армија је вршила жестоке нападе на овом потезу, јер је Клешчејевка стратешки битно село због своје надморске висине која омогућава одличне артиљеријске ударе наспрам Артјемовска (Бахмута).

Целу ноћ су вођене жестоке борбе и долазило је до одређених повлачења руских јединица, па је неки период ово село било тзв. “сива зона”, али је повраћено под контролу Русије.

„Клешчејевка је јуче била веома озбиљно распршена, али је у ствари ситуација тамо увек напета. Са бокова увек знамо да непријатељ хоће да се некако рехабилитује, а они уопште свакодневно користе по неколико десетина покушаја. Клешчејевка им је повољан положај, прилика је да напредују даље, па су се довољно приближили, али су припадници Оружаних снага Руске Федерације све урадили компетентно.”, каже Пушилин, преноси РусВесна.

“Јуче сам позвао команду, тамо је све под контролом. Цела Клешчејевка је под нашом контролом“, каже први човек ДНР.

Јединице групе „Југ“ успешно су одбиле нападе јуришних група Оружаних снага Украјине на правцу Соледар-Артјомовск, Авдејев и Маријск. Оружане силе Украјине су претпреле значајне губитке у људству и техници.

Авијација Јужног војног округа извела је ракетно-бомбарске ударе на акумулацију снага Оружаних снага Украјине у рејону Клешчејевке, вођена ракета Ми-35 уништила је оклопни транспортер непријатеља.

Током контрабатеријске борбе, артиљерија је на ватреним положајима Оружаних снага Украјине у рејону села уништила 2 хаубице Д-20, самоходне топове М777 и 2 минобацача. Гађани су насеље Серебрианка, Контроверзно, Светлогорск.

У рејону Дружковке уништене су и самоходне топове Панцир кућа-2000, хаубица Д-30 у близини насеља. Торнадо-С погодила је складиште муниције у граду Дружковка.

Погледајте снимке и материјале министарства одбране РФ:

 

 

Погледајте ОВДЕ како Зеленски тражи од НАТО превентивне нуклеарне ударе по Русији

Извор: Правда.рс

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА