Најновије

МИЛИЈАРДЕ У КЕШУ, ПЕРИКЕ, ПАСОШИ И ОРУЖЈЕ: Шта је све пронађено код Пригожина и шта ће бити са тиме? (ФОТО/ВИДЕО)

Органи реда су пронашли перике, оружје, велике суме новца и пасоше у кући и канцеларији вође приватне војне компаније (ПВК) Вагнер Јевгенија Пригожина, пишу РИА Новости позивајући се на пренос ТВ канала Русија 1.

Јевгениј Пригожин (Фото: принтскрин)

Судећи према снимку, полиција је приликом претреса пронашла лажне пасоше, златне полуге, перике и арсенал оружја. Такође је јављено да је Пригожинова кућа опремљена сопственим хелиодромом, базеном, сауном и теретаном.

Осим тога, у близини хотела River Palace пронађен је и минибус Цитроен са шест милијарди рубаља у готовини.

Враћене драгоцености

У среду, 5. јула, извор је рекао да је Пригожину враћен наградни пиштољ Глок који је добио од руског министра одбране Сергеја Шојгуа, као и друго оружје пронађено током претреса у Санкт Петербургу. Вођа Вагнера је лично стигао да преузме заплењене предмете из одељења ФСБ у Санкт Петербургу и Лењинградској области. Њему су враћена два карабина Сајга, аустријски карабин Штајер Манлихер, полуаутоматска пушка Арка и још неколико пушака и пиштоља. Пошто је примио оружје, Пригожин је отишао.

Сам Шојгу је, коментаришући Пригожинову побуну, појаснио да су планови пропали због чињенице да је „припадници оружаних снага показали лојалност заклетви и војној дужности“. Према његовим речима, догађаји ни на који начин нису утицали на ток специјалне војне операције (СВО).

Поред тога, Пригожин је 4. јула добио назад 10 милијарди рубаља, које су код њега пронађене током претреса. Оснивач Вагнера није био присутан у поступку трансфера. Возач је узео новац уз пуномоћје. На паркингу Пригожиновог хотела пронађена је готовина у пакетима и кутијама.

О новом немачком предлогу за Украјину прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА