Најновије

ОВО ЋЕ ДА БОЛИ: Технологија "Сторм Шедоу" у руским рукама

МОСКВА - Руски војници из састава добровољачког одреда БАРС-11 и команда јединице "Царски вукови" извукли су са линије фронта скоро комплетну британску крстарећу ракету Сторм шедов, која је предата стручњацима за даље проучавање, саопштио је Спутњику Дмитриј Рогозин, начелник Војно-техничког центра "Царски вукови".
Ракетни пројектил (Фото: Скриншот)

Ракетни пројектил (Фото: Скриншот)

„Драго ми је да је то урадила наша јединица. Сада ће наша противваздушна одбрана обарати ову ствар и она ће постепено постати бескорисна“, рекао је Рогозин.

Према његовим речима, руски војници су је добили практично неоштећену.

„Врло добро је пала. Наши техничари су расклопили ракету на неколико делова непосредно на бојном пољу, одвојени су експлозивни и кумулативни део, управљачка јединица, крило је склопљено за лакши транспорт“, објаснио је Рогозин.

Он је појаснио да је ракета користила електронику веома високог нивоа, која је остала цела током пада. Операција евакуације ракете трајала је два дана.

"Тамо је била џи-пи-ес-бубица (GPS) која је требала да усмерава непријатељску групу за евакуацију ракете. Упркос чињеници да смо је блокирали, наши борци практично нису спавали, са њом су се стално кретали, па чак и борили - било је покушаја непријатељске диверзантске групе да пресретне аутомобил са ракетом и возило за пратњу“, додао је саговорник.

Он је нагласио да ће проучавање руских стручњака дизајна и пуњења ракете омогућити руској одбрамбеној индустрији да открије најефикасније начине да се избори са овом ракетом.

Прочитајте ОВДЕ о тајним преговорима о Украјини

Извор: Спутњик

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА