Најновије

ДРЖАВА НАМЕЋЕ РИЈАЛИТИ И ОБОЖАВАЊЕ НЕНОРМАЛНОГ: То што смо постали, некад се лечило!

Требало је да се Милан Ружић роди или нешто раније, или нешто касније, а родио се у најнезгоднији час када се добре књиге помешане са хиљадама других не виде. Али његове се виде, па гледамо како он постаје велики и у најтеже време, и то књигама, а не појављивањем на најгледанијим телевизијама, ово је рекао Марија Бећковић о младом списатељу Милану Ружићу, дисиденту изопаченог света у коме живимо, човеку који је упркос снажном утицаја глобализма на његову генерацију, успео да сачува давно урушена морална начела и настави српску традицију својих предака.

Гостујући у емисији Прави одговор, Ружић је изнео своје виђење разлога масакра које Србија не памти, утицај глобализма који се намеће кроз разне форме, али и слику протеста који су политички обојени.

- Након што су на улице изашли уплашени и незадовољни људи, одмах излази опозиција, финансира логистичке ствари, слика се у првом реду и онда власт има „муницију“ да дефинише протесте као политичке – објаснио је писац додавши да опозиција неоспорно жели да дође до политичких поена путем деце која су страдала.

- С друге стране имамо власт која жели да задржи утицај исто користећи децу која су страдала – закључио је он.

Ружић је осудио потез владајуће странке која је, како каже, направила контрамитинг митингу против насиља, односно против убиства деце.

- Нагађа се да је тај контрамитинг коштао 10 милиона евра, нека је и мање. Да је неко дао 100.000 евра да опремимо болнице, ишколујемо кадар, тај би остао на власти десет година сигурно, да неко у нама не види гласачки листић, сигурно би променио колективно мишљење – закључио је књижевник.

У наставку емисије Милан Ружић се дотакао рада и дела интелектуалне елите из круга двојке и оних који се продају за колумну од двеста евра, али и оних који гостују у емисијама Миломира Марића. Такође, било је речи о феномену ријалити програма на коме држава зарађује и његовог родоначелника Жељка Митровића и његове пропаганде, али је рекао да је држава та која намеће ријалити и обожавање девијације. Како је рекао, „то што смо постали, некада се лечило“.

О свему овоме, али и још мноштво тема које се тичу друштва које тоне у амбис, погледајте детељније у емисији Конфликт Јутјуб канала Прави одговор.

Руси би целу америчку дивизију у Украјини разбили за неколико дана

Извор: Правда
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА