Најновије

КОНТРА-НАПАД УКРАЈИНЕ: Краснолимански правац одбрањен - гори и земља и небо (МАПА СУКОБА)

ДОНБАС - Украјина спроводи снажан контра-напад на делу фронта око Краснолиманског, али борци групе „О”, или још познатији као "Храбри", одбили су све нападе украјинских бораца у правцу Краснолиманског, саопштило је министарство одбране РФ.
Алигатор (Фото: Скриншот)

Алигатор (Фото: Скриншот)

На подручју села Черванаја Диброва је одбијен напад милитаната из 63. бригаде. Од артиљеријске ватре погинуло је око 10 људи, а и уништен је један БМП.

На подручју села Нововодјаное одбијено је 3 напада Оружаних снага Украјине уз подршку борбених возила пешадије и камионета 107. бригаде Тероборона. Непријатељ је заустављен стрељачком и артиљеријском ватром.

На подручју насеља Торскоје спречен је напад 21. бригаде. На откривању непријатеља радио је ТОС-1А, саопштила је руска армија. Претрпевши велике губитке, непријатељ се повукао, стоји у саопштењу МО РФ.

На подручју насеља Невскоје нанет је ватрени пораз 66. оклопној механизованој бригади Оружаних снага Украјине и изгубили су једно борбено возило пешадије и 3 камионета.

У зони шуме Серебрјански угушене су акције 2 ДРГ Оружаних снага Украјине.

У окрузима села Јамполовка, Торскоје, Терни и Червонаја Диброва, артиљерија је погодила положаје 63., 67. бригаде и 95. бригаде Оружаних снага Украјине.

Авијација је извршила ударе на ПВО снаге Оружаних снага Украјине у рејону насеља Червонаја Диброва, Серебрианске шуме, Невској и Терни.

Погледајте мапу сукоба:

Прочитајте ОВДЕ о сменама у врху руске војске

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА