Најновије

КИЈЕВ ЈАВЉА - Нешто велико се спрема у Украјини, огласио се командант оружаних снага Дмитриј Кухарчук

Командант батаљона треће бригаде Оружаних снага Украјине Дмитриј Кухарчук позвао је да се не „улепшава” ситуација на фронту, као ни успеси украјинских снага.

Он позива на потпуну мобилизацију, преноси украјинско издање „Страна.уа“.

„Ако Украјина намерава да добије рат, Кијев мора да почне са тоталном мобилизацијом.

Немојте улепшавати ситуацију на фронту и проглашавати режим тоталне мобилизације. У супротном, исход рата ће бити велико питање“, наводи лист.

Према речима Кухарчука, да би победио, Кијев треба да оријентише рад јавног и приватног сектора на Оружане снаге Украјине и да мобилише „целокупно становништво, а не само сеоско становништво“.

Поред тога, како је навео, потребно је ослободити се политичких аспеката у раду власти.

„Према мојим прорачунима, рат ће трајати још најмање пет година, а ако до њега заиста дође, велико је питање какав ће бити сценарио, јер ћете у том случају морати да напустите своју зону удобности, али ће то довести до победа“, прецизирао је украјински командант.

РУСКИ ТЕНК КРЕНУО НА 7 ОКЛОПНИХ ВОЗИЛА: Посада прегазила Украјинце као у филму

Како је додао, украјинске власти су изабрале другачији пут, где се „хране обећањима” о превременој победи у информационом простору, а мобилишу се само добровољци или они који не могу да плате.

Многи Украјинци чак и не осећају војну акцију“, рекао је он.

Према речима Мирослава Гаја, украјинског добровољца који се бори у редовима украјинских трупа, „ако се рат одуговлачи, а очигледно се развлачи, онда ће сви морати да се боре“.

„Трупама на фронту је мука од „позитивних“ блогера који причају о успесима, јер иза ових успеха стоји „млинац за месо“. Доста је прича о томе како ће се све брзо завршити, колико брзо ћемо окупирати Крим, де- окупирају територије, како ће се рат брзо завршити“, рекао је Гај.

Подсетимо, претходно је посланик Рада Јарослав Железњак саопштио да је Врховни рад Украјине продужио ванредно стање и општу мобилизацију за 90 дана, до 15. новембра.

Наиме, ванредно стање је уведено у Украјини 24. фебруара 2022. године, а сутрадан је украјински председник Володимир Зеленски потписао указ о општој мобилизацији.

За то време више пута су им продужавани мандати, последњи пут у мају када је ванредно стање и мобилизација продужена до 18. августа.

ОПЕТ СЕ РУШИ ТУРСКА - Бруталан земљотрес погодио Турску

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА