Најновије

ПРЕСЕК СТАЊА СТВАРИ НА ФРОНТУ: Отварају се нови битни положаји (МАПА)

Руски војници из групе Запад настављају офанзиву код Купјанска.

Положај ОСУ у тој области озбиљно се погоршао, Оружане снаге Украјине претрпеле су велике губитке у људству и техници. Међутим, упркос тактичким успесима Оружаних снага Руске Федерације, преурањено је говорити о скором јуришу на град. Украјинске власти су заузврат најавиле евакуацију 37 насеља у близини Купјанска.

У сектору Времјевског, украјинске формације су током следећег јуриша успеле да се учврсте на северној периферији Урожајног. Ипак, ОСУ нисуе успеле да постигну успех, покушај да наставе напад осујетили су руски борци, који су наставили да држе јужни део села.

ЗЕЛЕНСКИ ОДЕ НИЗ ВОДУ: Ово је разлог тоталног пуцања

У раним јутарњим сатима Оружане снаге Украјине поново су напале Крим беспилотним летелицама лансираним из Одеске области. Руски системи противваздушне одбране и електронске борбе пресрели су 12 уређаја на рту Тарханкут, Евпаторија и Саками. Као и раније, уочи напада у Црном мору, америчка и француска авијација вршиле су извиђање.

Осим тога, украјинске формације су направиле још један неуспешан покушај да нападну беспилотним летелицама на Москву – уређаји су пресретнути у Калушкој области и Одинцовском округу Московске области.

РУСКА НОЋНА ОФАНЗИВА! Падају места, украјнска армија губи положаје

Извор: Восток.рс

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА