Најновије

ПРОДАВАЦ МУНИЦИЈЕ УБИЦИ ПОДМЕТНУО ЋОРКЕ! Херој Босне спречио масовна убиства

Када је Нермин Сулејмановић ушао у продавницу опреме за лов и риболов у Градачцу, уз претњу оружјем, од продавца Хасана Јашаревића је тражио да му испоручи сву муницију којом располаже, а одговара врсти пиштоља коју је крвник имао у свом поседу.

„Испред мене нашао мушкарац који је био сав крвав и са пиштољем у руци. Био је избезумљен и крвавих очију“, каже Јашаревић.

У том тренутку неверице пришао му је Сулејмановић, уперивши му пиштољ у чело.

„Од мене је тражио да му дам сву муницију од девет милиметара, колики је био калибар његовог пиштоља. Поред мене се налазила деветомилиметарска муниција која је стартна, али да вам појасним, она производи звук правог пиштоља, али не може никога да убије. Она се употребљава за пиштоље на атлетским тркама који означавају старт. С обзиром да ми је наредио да му дам чим пре, ја сам зграбио кутије на којима је писало да је муниција од девет милиметара те сам му дао“, присећа се Јашаревић.

Након што је покупио муницију, Сулејмановић је напустио објекат, не знајући заправо да је добио муницију која му не може да служи за убијање.

„У тренутку када је боравио у продавници, заиста нисам осетио страх. Тај осећај се појавио накнадно. Бојао сам се да ће се вратити када схвати да сам му издао заправо 'лажну' муницију која њему не може служити. Брзо сам ушао у кућу, закључао сам се и смирио унуку која је била са мном. Контактирао сам и сина како би могао да обавиести полицију“, истиче Јашаревић.

Иначе, у тренутку боравка Сулејмановића у продавници, Јашаревић није знао какве је он све страхоте починио. Већина људи Јашаревића данас сматра херојем јер је извесно спречио наставак крвавог похода. Јашаревићу (77) не престаје да звони телефон и да му се знани и незнани захваљују на херојству и домишљатости.

Из Министарства унутрашњих послова Тузланског кантона јуче је потврђено да је Сулејмановић монструозна убиства, али и рањавања особа починио пиштољем којег је поседовао илегално. Дозволу није имао због прилично дебелог полицијског досијеа који се налазио на његово име.

До сада је ухапшено око 40 особа које су током лајв преноса на Инстаграму подржавали помахниталог убицу који је брутално убио три особе - невјенчану супругу Невзету Хећимовић, те Џенгиза и Дениса Ондера, оца и сина, који су турски држављани. На многе је испаљивао метке али их није погодио управо што су били ћорци у питању.

ФУП је у сарадњи са належним тужилаштвом почео поступак лоцирања и документовања свих појединаца који су својим објавама ширили мржњу, давали подршку, величали убиство и убицу, и то не само на Инстаграму већ и на свим другим друштвеним мрежама.

РУСИ ЗАУЗИМАЈУ СТРАШНЕ ПОЗИЦИЈЕ - ПРЕСЕЦАЈУ ДОТОК: Украјинска армија "одсечена" од дистрибуције оружја

Извор: Политика.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА