Најновије

ТЕШКА СИТУАЦИЈА У НАГОРНО-КАРАБАХУ: Јерменија тражи хитну седницу СБ УН

Званични Јереван се обратио Уједињених нација са захтевом за одржавање хитног састанка Савета безбедности ради разматрања хуманитарне ситуације у Нагорно-Карабаху, саопштила је прес-служба министарства спољних послова Јерменије.

Нагорно-Карабах (Фото: принзскрин)

"Република Јерменија се 11. августа обратила Савету безбедности УН са захтевом за сазивање хитног састанка због погоршања хуманитарне ситуације, услед принудне и потпуне блокаде цивилног становништва Нагорно-Карабаха", наводи се у саопштењу, преноси ТАСС.

Током свог обраћања, стални представник Јерменије при УН, Мхер Маргаријан, такође је затражио од те организације да јерменској делегацији пружи могуцност учешца на седници Савета безбедности.

Званични Јереван тврди да је коридор Лачин, једини пут од Нагорно-Карабаха ка Јерменији, блокирала 12. децембра 2022. године група држављана Азербејџана, а касније је званични Баку поставио свој контролни пункт на граници са Јерменијом у близини моста Какари.

Људи у Нагорно-Карабаху добијају хуманитарну помоћ уз помоћ руских мировних снага и Међународног комитета Црвеног крста.

Међутим, након пуцњаве између јерменских и азербејџанских граничара 15. јуна, Баку је забранио било какве хуманитарне испоруке у Нагорно-Карабах.

Снимак заробљеног руског команданта погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.
[Translate to English:] [Translate to English:]

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА