Најновије

БИВШИ САВЕТНИК ЗА НАЦИОНАЛНУ БЕЗБЕДНОСТ: Бајден само одуговлачи пораз Украјине

Бивши саветник америчког председника за националну безбедност за неуспех контраофанзиве украјинских снага криви Џозефа Бајдена.

Неуспех украјинских снага када је реч о контраофанзиви темељи се на неодлучности западних савезника и лично америчког председника Џозефа Бајдена који својим одлукама само одуговлачи пораз Украјине, тврди бивши саветник америчког председника за националну безбедност Џон Болтон.

У ауторском чланку за лист „Волстрит џурнал“ Болтон наводи је да неспособност Украјинаца да остваре значајније успехе директно повезано са америчком стратегијом која је усмерена искључиво на обуздавање руских снага на фронту.

Осим тога сталне дебате на Западу о сврсисходности испорука оружја Украјини и нуклеарне моћи Русије такође су изазвале код европских лидера „парализујући опрез“,сматра Болтон.

Бивши саветник америчког председника за националну безбедностје наглашава да би Запад, а посебно Вашингтон, требало „радикало да ревидира своју политику санкција према Русији“.

„Теорије о ограничавању цена руске нафте су пропале, а западне санкције и даље се не поштују у пуној мери. САД и њене савезнице требало би да спроведу комплетну реорганизацију и модернизацију свих иструмената, процедура и људи који су одговорни за спровођење тих ограничавајућих мера“, навео је он у чланку, преноси Спутњик.

Бела кућа би тербало да у своју стратегију инкорпорира и фактор Кине, будући да би завнични Пекинг, по његовом мишљењу, такође требало да уведе читав низ санкција против Русије, упозорава амерички политичар.

ТЕШКА СИТУАЦИЈА У НАГОРНО-КАРАБАХУ: Јерменија тражи хитну седницу СБ...

Извор: Политика.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА