Најновије

РУСИ НОЋАС РАЗТЕЗАЛИ УКРАЈИНСКУ ВОЈСКУ: Сирене у Кијеву, експлозије у Херсону; налети руске авијације

У Кијеву и у више украијнских области током ноћи проглашена је била ваздушна опасност, а експлозије одјекивале су и у Херсону, саопштили су украјински медији.

Сирене за ваздушну узбуну у украјинској престоници су се огласиле око један сат после поноћи, а затим су се огласиле и у Одеској области, као и у делу Хесонске која је под контролом украјинске војске.

Иначе, сирене су се чуле и у Кијевској, Полтавској, Дњепропетровској, Сумској, Черниговској, Николајевској, Черкаској, Винњицкој, Кировоградској и Харковској области, као и на делу Запорошке области која је под контролом Кијева.

ПАКЛЕНА НОЋ ЗА УКРАЈИНЦЕ - Горела Одеса као никада до сад (ВИДЕО)

Украјинци се примирили на југу

Ситуација на јужном делу фронта се стабилизовала, украјинска војска не предузима активне покушаје офанзиве након што је разбијена на запорошком делу фртона код Орехова, изјавио је комантант хеликоптерске јединице са кодним именом „Самара“.

Он је, међутим, рекао да је ситуација само пре неколико дана била сасвим другачија и да је руска авијација имала много посла.

УКРАЈИНЦИ ЗАРОБИЛИ РУСКОГ КОМАНДАНТА: Објављен снимак (ВИДЕО)

Налети руске авијације

Руска авијација предвођена ловцима-бомбардерима Су-34 војне групе „Југ“ извеле су налете на положаје две украјинске бригаде, саопштио је начелник прес центра те групе Вадим Астафјев.

Погођено је складиште наоружања и муниције, затим два положаја где се налазило људство и војна техника 110. посебне механизоване бригаде у Авдејевки, а гађани су положаји са људством и у Богдановки, Клешчејевки, Андрејевки, Белогоровки, Красногоровки и у Спорном.

И артиљерија групе „Југ“ је забележила успехе уништивши два украјинска минобацача калибра 120 милиметара у близини Верхнекаменског и Красногоровке.

Извор: Спутник.рс

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА