Најновије

СКАНДАЛ! Брнабићка назвала Ћуту “коњем”

На сајту Владе Србије објављен је ауторски текст премијерке Ане Брнабић који обилује оптужбама и увредама на рачун народног посланика странке „Заједно” Александра Јовановића Ћуте, којег је назвала коњем, као као и против директора кампање тима "Крени-Промени" Саве Манојловића.а све у вези са расправом о ископавању литијума и рударству уопште, која се данима води између ње и Манојловића.

Брнабићева Зелено-леви фронт, некадашњи покрет Не давимо Београд, у тексту назива „паткама“, али је главна тема текста Манојловић.

Она се позива на Манојловићеву изјаву да „вађење литијума у ​​насељу и вађење нафте у мору нису исто”, а с тим у вези каже да активисткиња „Крени-Промени” не зна ништа о животној средини, иако она се залаже за његову заштиту .

– Ископавање литијума у ​​насељу и вађење нафте у мору нису исто – каже Саво „крени-окрени” Манојловић. Саво, наш врли стручњак за животну средину, не зна баш ништа. Он не зна како је Норвешка искористила своје црно злато да направи најјачи пензиони фонд на свету, не зна ни да није поента у минералној ренти, већ у довођењу целог производног ланца у земљу на основу вредног сировина коју имате. Он, нажалост, не зна да је вађење нафте на отвореном мору далеко најризичнији подухват за животну средину јер може да уништи екосистеме у огромним размерама јер нема контроле да ли дође до хаварије - пише премијер. .

Поред тога што не зна шта је Норвешка урадила, Манојловић је, према речима премијера, „жаба која се угледа на коња Ћуту“.

- Поред тога што не зна шта и како, Норвешка је урадила и да је у реду бити жаба која се угледа на таквог коња (као што је он жаба која се угледа на коња Ћута, јер Ћута био први који је као пропали инвеститор у мале хидроелектране патентирао узимање новца странцима за забрану малих хидроелектрана у Србији, а онда то применио на врли Саво јер ни њему хлеб без мотике не смета, а странци баш хоће да плаћају разне "еколошке" пројекте у србији, а поготово кад директно успоравају развој србије) Саво ни не зна да почиње нпр. Северна Каролина, у САД. рударење литијума само око 45 км од града Шарлота, који има око милион становника. Дакле – да, неке земље копају литијум у непосредној близини „насељеног” места од око милион људи, неке ваде своју нафту на отвореном мору, а те земље користе све своје ресурсе да напредују и настављају да се развијају иако су већ међу најразвијенијим земљама света. И – да, те земље воде рачуна о животној средини, јер да нису, нико не би куповао њихове производе од тих материјала, јер сви данас теже одрживости, па постоји и тај механизам контроле – стоји на сајту владе. .

Премијерка се пита и зашто би Манојловићева то знала када, како каже, не добија средства од Рокфелера и других зато што нешто зна или да шири знање по Србији, али, како додаје, као и Ћута добија уштеђевину да заради Србија је енергетски роб и тиме изгубила независност и суверенитет „јер је енергетска безбедност у данашњем свету питање националне безбедности“.

ШТА СМО ТО ЈЕЛИ?! ЕУ годинама забрањивала месо вакцинисаних српских свиња!

– А кад имате људе попут Саве и Ћуте, финансиране из иностранства, који воде крсташки рат у Србији против хидроелектрана, термоелектрана, ветропаркова, соларних паркова, литијума (који амерички копа у непосредној близини града) од милион становника - и то као отворени коп, за разлику од Јадра који је требало да буде "затворени" рудник, где би, дакле, могла да се настави пољопривредна делатност), онда вам је јасно да је једина идеја да буде енергетска. робови, зависни од других за струју, батерије, возила, па самим тим и земљу без икакве индустрије – написала је Брнабић.

– Зато понављам, да су страни фондови који финансирају Саву, „крени-окрени“, Ћута, патка и слично, хтели добро Србији, или да хоће здраву животну средину, прво би свима њима платили студијска путовања. у Норвешку и/или САД да нешто науче, па да нам кажу како да то применимо овде. Уместо тога, платили су Саву, Ћуту, патке и роштиље (испред Председништва) да остану незналице, али да буду што гласнији. Рокфелер (и други) је платио мегафон који може да алармира и успори Србију буком, а не знањем или бригом за животну средину – додаје она.

Премијерка Србије каже да Саво „не зна баш ништа, баш ништа“, а да не зна ни за то да, како каже, према подацима „Бечког института за Међународне економске студије“ у периоду од 2015. до 2019. године у Србију вратило 90.000 више високообразованих него што је из ње изашло.

- Не зна, Саво, баш ништа, баш ништа. Понавља да најобразованији беже из земље. Не зна, Саво, да се у периоду од 2015. до 2019. године у Србију вратило 90.000 више високообразованих него што је из ње изашло. Не зна, на пример, да се само у наш Институт за развој вештачке интелигенције, који смо формирали 2021. године, вратило 14 наших људи из дијаспоре, од којих су неки деценијама живели у иностранству и радили за компаније попут НВИДИА. а сада тамо раде два странца. Не зна, Саво, нити га занима да у Србији тренутно ради око 80.000 странаца и да сваког месеца за радну дозволу у Србији тражи између 3.000 и 4.000 људи, а за боравак између 6.000 и 7.000 људи дозвола.

На крају, једини доказ који нам Саво даје за тврдњу да најобразованији беже из земље је, ваљда, да је остао у земљи...

Нема везе, Саво – док странци плаћају буку и незнање, за тебе нема зиме и покрета „крени-окрени јагње испред Председништва” – наводи премијер у ауторском тексту.

КАКАВ ПОДВИГ РУСКОГ ПИЛОТА - Шок на фронту (ВИДЕО)

Извор: Директно.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА