Најновије

ГРЦИ ЖЕСТОКО ОДОГОВОРИЛИ МИЛАНОВИЋУ - Рат хулигана прерастао у рат држава

Председник Хрватске Зоран Милановић оптужио је Грчку да није правна држава, јер се према ухапшеним хрватским навијачима односи "као према ратним заробљеницима", а званична Атина данас је одбацила његове оптужбе, поручивши да такве изјаве не доприносе смиривању ситуације до које је дошло након убиства грчког навијача у Атини.

Деведесетосам навијача Динама из Загреба ухапшено је прошле недеље након што је 29-годишњи навијач грчког АЕК убијен у нередима који су избили уочи квалификационе утакмице за Лигу шампиона, преноси ХИНА.

Милановић је у понедељак рекао да су хрватски навијачи у Грчкој заробљени као да је рат и да поступање грчких власти према њима нема везе с правом, демократијом и поштовањем људских права.

СИТУАЦИЈА ПОСТАЈЕ ПРЕНАПЕТА - Американци распоредили 400.000 војника...

"Изјаве које искривљују стварност не помажу у актуелним околностима. У Грчкој функционише владавина права. Независно грчко правосуђе ће у овом случају пресудити непристрано и објективно, поштујући основна права оних који су у привременом притвору", узвратило је данас грчко министарство спољних послова, одговарајући на питање новинара о Милановићевим оптужбама.

Група од 98 хрватских држављана терети се за 11 кривичних дела и прекршаја, а посебан нагласак је стављен на истрагу убиства навијача АЕК, за које су осумњичени Хрват, Албанац и три Грка.

На поступање грчких власти према ухапшенима жалили су се њихови родитељи и затражили помоћ од хрватских власти, укључујући и помоћ председника Милановића.

„То није правна држава. Ти људи су третирани као ратни заробљеници. Ово је на граници ратног права. Третирају их као заробљену непријатељску јединицу, а то нема везе с демократијом и с поштовањем људских права. Ако је то ЕУ данас, боље да је нема", поручио је Милановић.

ВУЧИЋ ЈЕ ЛУТКАР ИЗ БЕОГРАДА ЗБОГ ПУТИНА: Запад окреће нови лист кад је у питању Србија?

Извор: Политика.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА