Најновије

ЛУДИЛО ИЗ КИЈЕВА - Ескалација, уништење, прави пакао

Украјина неће улазити у преговоре са Кремљом, изјавио је шеф безбедности Алексеј Данилов и додао да Русија „мора бити уништена“

Кијев није под притиском Вашингтона и његових савезника када су у питању потенцијални мировни преговори са Москвом, тврди Алексеј Данилов, шеф украјинског Савета за националну безбедност и одбрану.

Украјинске власти ће се саме позабавити овим питањем, изјавио је он за италијански лист Ла Република у интервјуу објављеном у уторак.

Шеф безбедности је тврдио да сви извештаји о наводном притиску на Кијев од стране западних присталица да склопи мировни споразум са Москвом „постоје само на интернету“ и да нису поткријепљени никаквим стварним доказима. Такође је сугерисао да иза таквих гласина можда стоје „руски тролови“.

ГРЦИ ЖЕСТОКО ОДОГОВОРИЛИ МИЛАНОВИЋУ - Рат хулигана прерастао у рат..

Коментари Данилова долазе само неколико дана након што је украјински министар спољних послова Дмитриј Кулеба признао да би страни подржаваоци Кијева могли да гурну нацију ка преговорима са Москвом већ ове јесени. „Ови гласови [који позивају на разговоре] постају све гласнији“, изјавио је украјинским медијима прошле недеље.

Немачки дневник Ди Велт такође је почетком августа известио да ће „Запад притиснути Украјину на прекид ватре“ у неком тренутку наредне зиме.

Украјини нису потребне западне нације да би се бавиле питањем потенцијалних преговора са Русијом, изјавио је шеф безбедности и додао да Кијев никада неће разговарати са руским председником Владимиром Путином. Данилов је сматрао да сукоб два суседа може имати само војно решење.

„Русија мора бити уништена као модерна Картагина“, изјавио је он, позивајући се на злогласну фразу којом је римски сенатор Катон Старији захтевао трећи рат са древном медитеранском државом Картагином. „Не можете оставити непријатеља да стоји иза вас“, додао је Данилов.

Данилов је познат као тврдолинијаш када су у питању односи Украјине са Русијом. Шеф безбедности, као и други највиши украјински званичници, више пута су давали погрдне опаске о Русима током – па чак и много пре – сукоба који је избио у фебруару 2022.

Почетком августа назвао је Русе „Азијатима“ и тврдио да је „хуманост“ кључна разлика између њих и Украјинаца. Данилов је такође више пута обећавао да ће „убијати” Русе било где широм света.

Москва је током читавог сукоба изјављивала да је спремна да одмах почне мировне преговоре са Кијевом, све док се поштују њени безбедносни интереси и нови статус кво на терену. У јесен 2022. четири бивша украјинска региона, укључујући две републике Донбаса, званично су се придружила Русији након референдума.

Кијев је захтевао безусловно руско повлачење са територија које Кијев сматра својим, укључујући Крим, и назвао то јединим прихватљивим оквиром за разговоре. Русија је ове услове одбацила као нереалне.

У октобру 2022, украјински председник Владимир Зеленски забранио је било какве преговоре са Путином. Кулеба је прошле недеље инсистирао да Зеленски „никада неће моћи“ да седне за преговарачки сто са руским лидером.

ШЕФ КАНЦЕЛАРИЈЕ ЗЕЛЕНСКОГ ВИШЕ НЕ МОЖЕ ДА ЋУТИ: Руске камиказе нам стварају велике проблеме

Извор: Восток.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА