Најновије

ШОЈГУ ПРЕИСПИТУЈЕ ОДЛУКУ: Одговор на америчку касетну муницију у Украјини

Руски министар одбране Сергеј Шојгу рекао је да се Москва из хуманитарних разлога уздржала од употребе касетне муниције, али да би ова одлука могла бити преиспитана, објављено је на страници Министартва одбране Русије на друштвеној мрежи ВКонтакте.

Сергеј Шојгу (Фото: РИА Новости)

Према речима Шојгуа, овај хуманитарни проблем повезан је са одлуком Вашингтона да Кијев снабдева касетном муницијом. Он је нагласио да су последице употребе таквог оружја по цивилно становништво познате.

„Представници САД су у прошлости више пута изјављивали да је употреба касетне муниције ратни злочин. Данас Вашингтон и његови саучесници чине овај злочин у Украјини. Нема осуде од хуманитарних организација, како се и очекивало“, рекао је он.

Претходно је портпарол Пентагона Патрик Рајдер рекао да је у Вашингтону општеприхваћено да Кијев користи касетну муницију „правилно” и у складу са договорима. Према његовим речима, САД ће наставити да раде на пребацивању неопходног наоружања Украјини.

У јулу је амерички лист Вашингтон пост известио о почетку употребе касетне муниције од стране Украјине. Један украјински званичник је рекао да је она коришћена за гађање руских ровова који спречавају украјинску војску да се креће ка унутрашњости.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА