Најновије

"И да свему дође крај": Имамо само једну планету и само један живот!

"И да свему дође крај" можете пронаћи у издању Вулкана на њиховом сајту као и у књижарама.

Фото: Вулкан

Имамо само једну планету, а свако од нас само један живот.

Дакле, шта ћемо урадити са тим?

Још једно топло лето, још један рекордни талас врућине. Међутим, овог пута климатска катастофа ескалира: шумски пожари измичу контроли, људи беже у заклон, демонстранти марширају кроз градове. Ипак, живот наставља по старом: тинејџерске романсе, распади бракова, кризе идентитета и бунт против родитеља и даље постоје, иако се стварност око нас урушава.

Дидрик, консултант за медије, ухваћен је у катаклизму са својом породицом, али изгледа подједнако забринут за своје твитове као и за судбину својих најближих, а највише од свега жели да постане херој. Мелиса, инфлуенсерка која се годинама противила теорији о последицама климатских промена, покушава да маскира своје неостварене снове савршеном сликом коју представља на друштвеним мрежама.

Андре је деветнаестогодишњак, син спортске звезде, који користи прилику да се освети оцу који га је одувек запостављао. Виља, Дидрикова четрнаестогодишња ћерка, суочена са неспособношћу одраслих, открива да је сналажљивија него што је мислила.

Кроз ове четири приче, Јенс Лиљестранд ствара слику будућности која куца на врата човечанства, осликавајући егзистенцијални парадокс, јер живот иде даље „и да свему дође крај“.

„Фасцинантно и отрежњујуће обрачунавање са свим познатим катастрофама, како личним, тако и планетарним.“ – Kirkus reviews

Ииако су климатске промене тема у позадини овог романа, то је веома сложена људска прича која нас моли да размислимо о томе како ц́емо реаговати када се догоди смак света.

О аутору:

Јенс Лиљестранд је критички цењени новинар и писац у својој родној Шведској. Био је критичар новина Sydsvenskan и Dagens Nyheter и био је дугогодишњи уредник рубрике за културу часописа Expressen. Његова биографија о Вилхелму Мобергу била је бестселер и номинована је за престижну Августову награду. "И да свему дође крај" је његов први роман.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА