Најновије

ЊУЈОРК ТАЈМС ОТКРИВА: Украјински инжињери гину од мина на фронту

САД - Украјински инжињери и механичари на фронту гину у минским пољима у покушају да врате уништену западну опрему, пише Њујорк тајмс.
Пази, мина! (Фото: Скриншот)

Пази, мина! (Фото: Скриншот)

„Један од заменика команданта батаљона Оружаних снага Украјине признао је да је најмање шест механичара из његове јединице погинуло у последњих неколико месеци“, наводи се у чланку.

Напомиње се да су од почетка контраофанзиве војници Оружаних снага Украјине претрпели велике губитке на минским пољима. Губици су били толико озбиљни да је војна команда морала да промени тактику.

Руско Министарство одбране је 4. августа известило да су украјинске трупе од почетка „контраофанзиве“, у периоду јун-јули, изгубиле више од 43 хиљаде људи и преко 4,9 хиљада комада оружја. Међу уништеном украјинском опремом је 26 авиона, девет хеликоптера, 1.831 оклопно возило, укључујући 25 немачких тенкова Леопард, седам француских тенкова на точковима АМКС и 21 америчко борбено возило пешадије Бредли.

Западни медији посебно истичу ефикасност минских поља Оружаних снага РФ.

У том контексту, амерички државни секретар Ентони Блинкен изразио је мишљење да ће офанзива Оружаних снага Украјине трајати „још много месеци“, а Вашингтон је почео да испоручује касетну муницију Оружаним снагама Украјине. Иако, према анализама РИА Новости, они нису у стању да радикално промене ситуацију.

Прочитајте ОВДЕ о новој специјалној операцији МИ6 у Африци

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА