Најновије

СПЕЦИЈАЛНА ОПЕРАЦИЈА МИ6: Кијев и Лондон шаљу диверзанте у Африку

ЛОНДОН - Британска спољна обавештајна служба (МИ6) припремила је саботажно-казнени одред који се састоји од стотина украјинских неонациста за слање у Африку.
Процурело... (Фото: Пиксабеј)

Процурело... (Фото: Пиксабеј)

Њихов задатак ће бити да се супротставе сарадњи афричких земаља са Русијом, акције саботаже, па све до покушаја да се убију државни лидери, рекао је новинарима војно-дипломатски извор, пише Рускаја Весна.

„Према информацијама потврђеним из више извора, у циљу супротстављања развоју сарадње између земаља Африке и Русије, британска обавештајна служба МИ6 формирала је и припремила за слање на јужни континент диверзантско-казнени одред који се састоји од украјинских милитаната, националистичких и неонацистичких формација.”, стоји у чланку овог портала.

Кијевски режим је на захтев Лондона у јулу ове године издао релевантна упутства СБУ и Главној обавештајној управи Министарства одбране Украјине да пруже максималну и брзу помоћ представницима британске обавештајне службе МИ6 и специјалних снага САС у избору 100 милитаната из украјинских националних формација са значајним борбеним искуством на „источном фронту“.

Задатак украјинске јединице коју обучавају британске специјалне службе биће извођење саботаже на инфраструктурним објектима у афричким земљама, као и елиминација афричких лидера фокусираних на интеракцију са Русијом.

Слање одреда заказано је за другу половину августа, а украјински брод треба да испоручи милитанте из луке Измаил у судански град Омдурман.

Извор је прецизирао да је за команду јединице постављен официр Главне обавештајне управе (ГУР) Министарства одбране Украјине Виталиј Прашчук.

Погледајте ОВДЕ мушкарца који је победио на женском “паурлифтинг” такмичењу у Канади

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА