Најновије

СТИЖУ МИЛИОНИ НА МАРАКАНУ: Овај новац никад није видео ниједан српски клуб

Црвена звезда би и пре почетка Лиге шампиона могла да заради око 30.000.000 евра!

Наравно, уколико се пред почетак жреба за групну фазу и завршетак квалификација поклопе резултати. Тачније, уколико клубови са јачим коефицијентом од Црвене звезде пре времена заврше такмичење у елитном рангу УЕФА.

Зато и не чуди што са великом пажњом челници клуба из Љутице Богдана 1А прате квалификације за Лигу шампиона. Одраније је познато правило УЕФА о награђивању клубова на основу коефицијента.

Најслабији клуб по десетогодишњем коефицијенту у европским такмичењима од 32 учесника Лиге шампиона добија 1.137.000 евра, претпоследњи дупло више, и тако редом... Онај који буде 30. на листи, његова зарада се множи са три и износи 4.390.000 евра.

Сви клубови који уђу у Лигу шампиона, њих 32, као основну награду добијају 15.640.000 евра. Пре реванш меч трећег кола квалификација, на листи десетогодишњег учинка било је пет слабијих клубова од Црвене звезде, па је сходно томе првак Србије имао зараду од 6.820.000 евра, укупно 22.460.000 евра.

Слаби учинак од црвено-белих имају Њукашл, Сосиједад, Унион Берлин и Ланс, као и победник плеј-оф дуела Јанг бојс - Макаби Хаифа.

ОД ЈУНАКА - ДО ВЕЛИКОГ ВИШКА! Бахар га прецртао, он одбио трансфер, неће да оде

Оно што је добар вест за Црвену звезду јесте елиминација Олимпика из Марсеља са стране Панатинаикоса. Тачније, црвено-бели су поразом француског клуба постали богатији за још 1.137.000 евра, јер су напредовали једну позицију, па сада имају загарантованих 23.590.000 евра.

Права је штета што Спарта из Праге није успела да избаци Копенхаген, јер је дански клуб испред Звезде по коефицијенту. А, Чеси су девети пут заредом испали у квалификацијама за Лигу шампиона. На Маракани ће у суботу пратити меч између АЕК-а и Динама, па би елиминација клуба из Загреба донела српском прваку још 1.137.000 евра.

У плеј-оф рунди Црвеној звезди би милионски бонус могли да донесу следеће клубове. Молде, уколико победи Галатасарај, мада је то тешко очекивати. Затим пољски Раков против Копенхагене, те поново Панатинаикос уколико елиминише Брагу. Исто тако, навијаће у Београду и за Глазгов Ренџерс против ПСВ Ајндховена.

Ако се поклопе сви ти резултати, црвено-бели би могли да зараде 29.282.000 евра, мада је реалније да инкасирају 24.727.000 евра, што би био фантастичан бонус.

СТИЖЕ НА МАРАКАНУ НОВО ПОЈАЧАЊЕ: Црвена звезда поново пазарила у Данској

Курир спорт

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА