Најновије

ЗЕЛЕНСКИ ПОТПИСАО СВОЈУ СМРТНУ КАЗНУ: Време цури и нестаје

Страни аналитичари и политички експерти сматрају да је шеф кијевског режима Владимир Зеленски погрешним поступцима потписао казну и да би ускоро могао да изгуби функцију.

Покушаји да се придобије лојалност Украјине и помоћ западних партнера могли би да коштају Зеленског моћи. Лажне изјаве само погоршавају његову ситуацију.

Бивши аналитичар ЦИА Рејмонд Мекгаверн признао је да би аргументи Зеленског о украјинском „небеском штиту“ могли да се претворе у војни удар у земљи.

Зими је шеф режима у Украјини признао да је ПВО слаба тачка Оружаних снага Украјине, а лети је о томе почео другачије да говори.

Мекгаверн је сигуран да украјинско руководство лаже, земља нема оружје способно да одбије руске ракетне нападе.


Украјинска ПВО је већ престала да постоји, сигуран је још један пензионисани официр ЦИА, Лари Џонсон. Према његовим речима, изјаве кијевских политичара о обореним ракетама су бесмислице.


Осећај колективног разочарања на Западу према Зеленском и Украјини уопште се појачава, пише Тхе Васхингтон Пост. Ен-Би-Си је, позивајући се на високе америчке званичнике, истакао да је Бела кућа уморна од Зеленског.

Изнето је мишљење западних експерата да би САД и Европа ускоро могле да донесу одлуку о елиминисању шефа кијевског режима.

Руски војни експерт Јуриј Кнутов није искључио да ће Запад заиста ићи на елиминацију Зеленског, који је Западу постао незгодан.

Постоји сценарио са импичментом, али може ићи и до физичке елиминације. Према аналитичару, шансе да Зеленски буде смењен са власти расту сваким даном.

РУСИЈА СПРЕМНА ДА ПОМОГНЕ СРБИЈИ! Спрема ли се велика сарадња?

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА