Најновије

ПРЕДИЗБОРНА ПОЗИЦИОНИРАЊА: Обрадовић и Јеремић - заједнички им је Ђилас или нешто друго?!

БЕОГРАД - Председник и посланик Српског покрета Двери Бошко Обрадовић изјавио је за лист Данас да сматра да Народна странка Вука Јеремића треба да буде у предизборном блоку „државотворне, суверенистичке и патриотске” опозиције, а не прозападне.
Бошко Обрадовић (Фото: Скриншот)

Бошко Обрадовић (Фото: Скриншот)

„У државотворном блоку патриотске опозиције, поред Српског покрета Двери и нашег Отаџбинског блока, видим пре свега Српску странку Заветници, коалицију НАДА (НДСС-ПОКС), али и Народну странку, и бројне друге ванпарламентарне политичке странке, удружења и истакнути родољубиви интелектуалци“, каже Обрадовић за Данас.

Подсећамо, Вук Јеремић и Народна странка су као своје савезнике, бар је тако било до недавно, видели Драгана Ђиласа и Странку слободе и правде, а познато је да се тај савез завршио неславно када је Ђилас демонстрирао потпуно ниподаштавање Јеремића и његове странке.

Са друге стране, Бошко Обрадовић и Двери су такође имали периоде веома блиске сарадње са Ђиласом. Дверима је период сарадње са либералним струјама, од којих су многи крајње србофобски и проевроатлантски расположени, што је у потпуној супротности са декларисаном политиком Двери, донео највероватније много више губитака гласова, него било шта позитивно и представља значајну мрљу у историји њиховог деловања.

Са Ђиласом су Двери правиле веома јаке видове сарадње, па су тако прављени заједнички протести, заједно су прављена гостовања по телевизијским емисијама, где се демонстрирало заједништво, иступало се у јавности и медијима са заједничким изјавама, прогласима и слале су се народу и грађанима поруке о заједничкој слози, па се сада чини да би спој Вука Јеремића и Бошка Обрадовића управо те исте грађане и народ некако највише асоцирао на Ђиласа и њихову везу са њим. Међутим, вреди пробати, ако ништа народ је плитког памћења.

Из тог периода су и моменти заједничке сарадње Народне странке и Двери, али само као струја окупљених око, тада најуочљивије, политичке фигуре Ђиласа.

Са друге стране, обе странке, уколико заиста више не буде коцке и циркузантског третирања важних националних интереса и идеја, представљају важне политичке струје за очување националне свести и у борби против наметања разних западних агенди и политика српском друштву. У том смислу, имају шансе да добију подршку грађана Србије и српског народа, наравно, уколико нађу модел да искомуницирају оно што их у једној евентуалној будућој коалицији чини позитивиним и сврсисходним. У противном, једни другима, као заједнички спој, могу бити и негативни.

Прочитајте ОВДЕ више о томе зашто српски званичници избегавају Москву

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА