Најновије

Зашто српски званичници избегавају Москву?

Потпредседник Двери Иван Костић изјавио је данас да представници Владе Србије настављају са праксом да избегавају сваки званични контакт са Русијом на пољу међународних односа, те да нико од представника Србије није учествовао на Међународној конференцији о безбедности у Москви.

Србија и Русија (Илустрација: РИА Новости)

Костић је у саопштењу истакао да је Међународна конференција о безбедности која се одржава у Москви окупила представнике 30 земаља Европе, Азије, Африке и Јужне Америке, али нико од представника Србије није смео да се појави, а скуп је важан јер се тиче и безбедности Србије у време косовске кризе.

Он је додао да у исто време скоро сви представници Владе Србије редовно сарађују са званичницима НАТО на разним конференцијама, семинарима и вежбама у сектору дипломатије и безбедности, чиме отворено крше државни курс политичке и војне неутралности.

Костић је питао премијерку и председника Србије, Ану Брнабић и Александра Вучића, министра спољних послова Ивицу Дачића и председника Скупштине Владимира Орлића "када ће кренути да сарађују са представницима Русије која је и даље наш највећи пријатељ у међународним организацијама, али и трговински партнер са све већим и већим учешћем у укупној робној размени са Србијом".

Извор: ФоНет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА