Најновије

ДОДИК ЖЕСТОКО ИСПРОЗИВАО ШМИТА: Педесет хиљадарки!

Председник Републике Српске Милорад Додик каже да ће своју борбу наставити све док неизабрани и нелегитимни Кристијан Шмит не оде из БиХ.
Милорад Додик (Фото: Скриншот)

Милорад Додик (Фото: Скриншот)

Додик је поручио да ће наставити да се правно и политички бори и да ће, како каже, остати непослушан све док неизабрани и нелегитимни Кристијан Шмит не оде из БиХ.

"Шмит неовлашћено намеће законе, а муслимански судови и тужиоци једва су дочекали да процесуирају Милорада Додика, јер сам непослушан. А ја им кажем да ћу се борити правно и политички и остати непослушан, док год он не оде. Он има свој политички мандат и својих 50.000 евра месечно, али ја имам свој живот и свој народ на простору Републике Српске и одатле отићи нећу", поручио је Додик.

Председник Републике Српске је поновио да именовање Шмита није верификовано у Савету безбедности УН јер није постављен за виског представника у складу са резолуцијама овог савета, како је предвиђено.

"Шмит није прихваћен у Савету безбедности, против њега су гласали Русија и Кина, није било сагласности и не може да делује као високи представник. Међутим, ароганција Америке, Велике Британије, а сада и Немачке дозвољава да он каже да је високи представник, иако то није", истакао је Додик у обраћању грађанима у Сентандреји, где је присуствовао обележавању крсне славе Преображенске цркве.

Он је рекао и да Шмит "прима месечну од плату 24.000 евра, добија још десетак хиљада јер наводно ради у ровитом, политички нестабилном простору па има посебне услове за живот и тако 'скупи' око 50.000 месечно".

"Њему се то наравно осладило, то као администратор у Немачкој нигде не може да заради", рекао је Додик.

Он је рекао и да су, како каже, Американци и Британци сугерисали Шмиту наметање закона који се односи на непоштовање његових одлука.

Прочитајте ОВДЕ шта је аналитичар Вукадиновић рекао о позицији Вучића у свету

Извор: Раша Тудеј

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА