Најновије

ЛОНДОН - ГЛАВНА МУТИКАША: Украјинце шаљу широм света

Русија констатује намеру британских власти да искористи украјинске марионете за задатке и у другим деловима света, рекла је за Спутњик портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

Подсетимо, недавно је војно-дипломатски извор за Спутњик рекао да је британска обавештајна служба МИ6 припремила за слање у Африку диверзантско-казнени одред састављен од украјинских националистичких и неонацистичких формација чији је задатак спречавање сарадње тог региона са Русијом.

„Имајући у виду да се МИ6, на челу са шефом Ричардом Муром, однедавно отворено хвали својом умешаношћу у планирање и реализовање терористичких напада кијевског режима на Русију, констатујемо намеру британских власти да искористи украјинске марионете за задатке и у другим деловима света. Посебно када је, како се чини, угрожен снажан утицај Лондона у бившим колонијама“, рекла је она.

 

Како је навела, Лондон се и даље грчевито држи за своје колонијално наслеђе и свим силама се труди да земље тог континента држи у зависном положају.

„Енглези не желе с њима да разговарају као са равноправнима и сматрају да је, као и пре, могуће мешање у њихова унутрашња питања“, истиче Захарова.

Она је додала да је режиму Владимира Зеленског потребан само новац а у тим махинацијама украјински војници очигледно служе као средство да се Западу плати војна помоћ.

Украјина и НАТО на вештачки начин повећавају конфликтни потенцијал у Африци, закључила је Захарова.

Прочитајте ОВДЕ шта је Захарова поручила Борељу

Извор: Спутњик

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА