Најновије

Стране амбасаде проблематизују улазак Срба у Владу ЦГ

Председник Нове српске демократије Андрија Мандић изјавио је да се у Црној Гори проблематизује и сам улазак представника Срба у Владу, а да нико од страних амбасада није реаговао када је премијер самопроглашеног Косова Аљбин Курти недавно у Тетову проглашен за свеалбанског премијера.

Андрија Мандић (Фото: Јутјуб)

Он је указао да је амбасадор Словачке себи дао за право да саставља нову Владу Црне Горе, док председник Србије Александар Вучић ниједном није рекао како треба да изгледа Влада, него је саопштио како се примењују различити аршини према Албанцима у Северној Македонији и Србима у Црној Гори.

Мандић је напоменуо да је проценат Срба у Црној Гори много већи од процента Албанаца у Северној Македонији, саопштено је из НСД-а.

Он је рекао да је коалиција "За будућност Црне Горе" један од победника на изборима и да жели да преговара са колегама који су, такође, учествовали у победи над бившим режимом.

Мандић је рекао да зато са великом заинтересованошћу чекају наставак разговора са мандатаром Милојком Спајићем како би, уз поштовање демократских принципа и без било каквих уплитања са стране, договорили нову Владу за коју се, како је навео, јасно на изборима изјаснила Црна Гора.

- Ако има добре намере, ништа нам неће бити тешко, јер је свима добро позната народна воља - поручио је Мандић.

Извор: СРНА

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА