Најновије

ВАЦИЋ ПОРУЧИО БИШЕМ ПОСЛАНИКУ СНС: Хватаћеш се за точкове авиона кад америчке слуге крену да беже

Бивши посланик СНС и политички аналитичар Србислав Филиповић гостујући на ТВ Информeр оптужио је Руску Федерацију за агресију на Украјину. Он је посебно критиковао председника Белорусије Александра Лукашенка због чега је ушао у сукоб са председником Српске деснице Мишом Вацићем.

- Када слушате Лукашенка и проруски народ чућете да је Украјина распарена, али ништа се од тога није догодило. Украјина је у тешкој ситуацији јер води битку са озбиљном Русијом. Украјина не би до сада издржала, и не може да издржи без те помоћи.  Сумњам да има 250.000 добровољаца, велики је број становништва у Русији, самим тим велики број и мобилисаних, али баш толико добровољаца не верујем да има. Нашао сам податак да је око 500.000 војника страдало укупно, а чињеница говоре да је око 300.000 Руса избачено из строја, што рањено, што страдало - каже Филиповић. 

Напредњак истиче да је Русима главни циљ заузимање целе Украјине, поготово Кијева, како би се направила "тампон зона" између НАТО-а и ЕУ.

- Многи ће рећи да се води озбиљна пропаганда са стране Запада, али то је у сваком рату. Њу воде сви у ратним околностима, али требамо рећи зашто се рат уопште води. Видимо такође у нашим медијима нову чињеницу да поједини политичари из Русије говоре о томе да није циљ само источна Украјина, већ цела Украјина и освајање Кијева, тачније да је главни циљ освајање Кијева. Нису Руси планирали да ће их Запад толико подржати и да ће добити такав отпор. Главни циљ је да Украјина постане "тампон зона" између Русије и НАТО-а, а онда следе политички циљеви ширења ЕУ. И ми смо ту на удару, јер смо у епицентру оних који желе да постану или већ јесу чланице ЕУ и НАТО-а - рекао је Филиповић. 

Лидер Српске деснице Миша Вацић истиче да је украјинска контраофанзива, започета 4. јуна, апсолутно пропала. 

- Украјинска контраофанзива није стигла ни до минских поља, значи није им помогла ни силна техника. Лукашенко не може да буде релевантан, он влада од 1994. године, имао је покушај државног удара од стране Америке, са којим се одлично изборио. Лукашенко има демократски капацитет јер га је изабрао његов народ, тако је исто као код нас Александар Вучић. Њега народ бира! То је директни легитимитет из народа - рекао је Вацић и додао: 

- Лукашенко се у многим стварима не слаже са Кремљем. Белорусија има сопствени идентитет, они јесу културолошки део руског света, али постоје и засебни идентитети.

Они су се посебно сукобили у односу према Кини коју је Филиповић такође критиковао. Филиповић је више пута упадао Вацићу у реч док је он критиковао САД.

- Добићеш за ово тапшање по леђима у америчкој амбасади – одговорио му је председник Српске деснице.

Вацић је рекао да ће се српска војска пониво вратити на Косово и Метохију што је опет узнемирило бишег посланика СНС.

- Миша ће први да крене – упао је Филиповић.

- Хвала Богу да ћу кренути. Ти кад се будеш хватао за точкове америчког авиона кад буду кренули да беже амерички плаћеници и српска војска ће кренути доле – одговорио му је Вацић.

КРЕНУЛИ НА ЛУГАНСК: Дочекали их авијација, артиљерија и бацачи пламена

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА