Најновије

ДИРЕКТНО ЈАВЉАЊЕ ИЗ НИГЕРА! Страни војници кренули да пакују кофере

Ситуацију у Нигеру се може упоредити са догађајима у Украјини 2014. године, изјавио је у интервјуу Спутњику Ибрахим Намаива, члан нигерског Покрета за развој грађанске одговорности.

По његовом мишљењу, „у очима Запада немају сви народи исту вредност, не уживају све земље исто поштовање. Запад различито гледа на поштовање међународних вредности, све зависи од тога да ли је реч о афричкој или европској држави.

„Доказ за то је 2014. година. Сви смо видели да Француска и друге западне земље нису предузеле мере против Украјине које сада предузимају против Нигера. Данас најоштрије осуђују државни удар у Нигеру, као што су раније осуђивали у Малију и Буркини Фасо.

И јасно видимо да је реч о двоструким стандардима. Видите како западне земље настављају да пружају помоћ Украјини како би се, како кажу, борила против ове или оне претње", истакао је Намаива.

Активиста се заложио за брзо повлачење стране војске са територије земље, где се налазе велике западне базе.
„Време је да сви страни војници спакују своје кофере и напусте територију Нигера како би народ Нигера заиста могао да пронађе начин да се земља спаси и узме нашу судбину у своје руке", закључио је он.

ИЛОН МАСК СПАСИО РУСЕ И РУСКИ БРОД! Залужни запенио од беса због...

Побуњеници у Нигеру су 26. јула објавили да смењују Мухамеда Базума са места председника земље, затварању граница, увођење полицијског часа, суспензију устава и забрану политичког деловања партија. Они су 28. јула саопштили да је шеф државе постао генерал Абдураман Тијани.

Током пуча он је предводио председничку гарду, чије су јединице притвориле и настављају да држе Базума. У Базумовом кабинету прво су тврдили да војска није подржала побуњенике, али је касније команда Оружаних снага изјавила о својој солидарности са њима.

ШТА СЕ ТО СПРЕМА У САУДИЈСКОЈ АРАБИЈИ? Зеленског пуштају низ воду, поручује амерички шпијун

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА