Најновије

„Стогодишњак који је искочио кроз прозор и нестао“: Тема Лагуниног књижевног клуба који ће се одржати 4. августа

За августовску трибину Лагуниног књижевног клуба из Лагуне су одабрали роман „Стогодишњак који је искочио кроз прозор и нестао“ шведског писца Јунаса Јунасона, бестселер продат у преко шест милиона примерака. Гошћа сто друге трибине која ће се одржати у петак 4. августа у књижари Делфи СКЦ од 18 сати биће књижевница Љубица Арсић.

Фото: Лагуна

Алан Карлсон је проживео дуг и узбудљив живот. Сада чека свој крај у старачком дому. Једино што пуни већ стоту годину, а и даље је сасвим здрав. Припремају му велику прославу, али он за њу не мари. Драже би му било кад би смео да сам одређује своје дневне дозе вотке. Пошто му је досадило чекање смрти, одлучује да побегне. У собним папучама искаче кроз прозор и креће на неочекивано, урнебесно путовање.

Оно што би за сваког другог била животна авантура, за Алана Карлсона је само нова занимација јер, како се клупко догађаја замотава, тако се одмотава његова животна прича. Испоставља се да је Карлсон увек био у право време на правом месту: учествовао је у Шпанском грађанском рату, вечерао је са Труманом, ручао са Мао Цедунгом, спречио атентат на Черчила, Руси су га јурили да им открије тајну атомске бомбе, а он је, побегавши из сибирског гулага, преко Северне Кореје стигао на Бали, где је 15 година живео од америчког новца намењеног развоју земаља Далеког истока... Како ли ће се завршити његова нова авантура?

Роман „Стогодишњак који је искочио кроз прозор и нестао“ можете набавити у свим Лагуниним књижарама, Делфи књижарама као и на сајту.

Извор. Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА