Најновије

ЗЕЛЕНСКИ ДОНОСИ МИРОВНИ ПЛАН - Десет тачака за крај рата

Украјински председник Володимир Зеленски рекао је данас да се нада да би „самит мира" могао да буде одржан ове јесени у Украјини, као и да су овонедељни разговори у Саудијској Арабији одскочна даска ка том циљу.

„Радимо на томе да самит буде одржан ове јесени. Јесен стиже врло брзо, али има још времена за припрему самита на којем ће учествовати већина земаља света", поручио је Зеленски, преноси Ројтерс.

ИЛОН МАСК СПАСИО РУСЕ И РУСКИ БРОД! Залужни запенио од беса због...

Агенција наводи да председник Украјине и његов тим раде са савезницима на прикупљање широке подршке за мировни самит који, како наводи Ројтерс, ''има за циљ обустављање руске агресије која је почела у фебруару 2022. године''.

Самит би се заснивао на плану од 10 тачака који је Зеленски раније објавио, а који подразумева потпуну обнову територијалног интегритета Украјине и потпуно повлачење руских трупа, заштиту прехрамбене и енергетске безбедности, нуклеарну безбедност, као и ослобађање свих затвореника.

У саудијском граду Џеди 5. и 6. августа биће одржан самит о Украјини на којем ће бити представници скоро 40 земаља, али не и Русија, која није добила позив.

ШТА СЕ ТО СПРЕМА У САУДИЈСКОЈ АРАБИЈИ? Зеленског пуштају низ воду, поручује амерички шпијун

Извор: Политика.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА