Најновије

„О Венецији“: Задивљујуће путовање у један од најславнијих градова на свету

Књигу „О Венецији“ можете пронаћи у свим Делфи књижарама, Лагуниним клубовима читалаца, онлајн књижари delfi.rs, као и на сајту laguna.rs.

Фото: Лагуна

Проницљива књига Мери Макарти „О Венецији“ пружа очаравајуће разумевање венецијанског укуса и карактера у којој спаја уметност, политику, религију, музику и историју.

Попут сликара који дочарава суштину града на платну, Макартијева употребљава речи да би створила запањујуц́е визуелне приказе који осветљавају опчињавајући живот и старе и нове Венеције. Из свог стана с погледом на врт једне палате Макартијева нас води у музеје и самостане овог града канала и гондола, Макијавелија и Тинторета. И открива неке мало познате чињенице: Венецијанци воле куц́не љубимце, али више мачке него псе; у Другом светском рату савезници су заузели град са флотом гондола; а без Наполеона, Венеција не би била оно што је данас.


Од древних корена фунте меса „Млетачког трговца“ до сасвим обичних детаља свакодневног живота, све је ту – величанствене фреске, узвишена Моцартова музика, Богородица и свеци. Уједно свеобухватан путопис и моц́на репортажа, књига „О Венецији“ је сведочанство о љубави Мери Макарти и Града канала.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА