Најновије

Промоција књиге "Аспирин супернова" 24. августа у СКЦ

„Аспирин супернова“ објавила је Лагуна.

Фото. Лагуна

Он је несвакидашња књижевна појава код нас. Он је несвакидашња појава. Причајући о књижевности, Ненад Рацковић је веровао да објављивањем књиге „Пето годишње доба“ почиње и завршава његов књижевни живот у Лагуни. Ипак, уследиле су књиге „Библија“, „Слуз и жуч“ и најновија, „Аспирин супернова“, која ће бити представљена у четвртак 24. августа од 18 сати у Букмаркер кафетерији књижаре Делфи СКЦ.

О књизи ће, поред аутора, говорити и Мина Кебин, уредница, и Мухарем Баздуљ, писац.

У кошмарном кретању приповедачког „ја“ кроз пластичне, виртуелне и нарко светове гради се роман „Аспирин супернова“ Ненада Рацковића, настао с једне стране као апстракција ауторовог судара са стварношћу, а са друге сублимат стања свести уметника који је у претходним деценијама свог стваралаштва проживео и преживео надреална стања свести. И овде је сада да о њима сведочи.

У свету не тако далеке будућности, након нуклеарног холокауста, владама управљају фармацеутске компаније, јер оне имају моћ да контролишу народ. Бајеров утицај предњачи. Фармацеутска револуција доноси свима оралну или интравенску инстант срећу која се манифестује на најразличитије па и најужасније начине. Три ратна друга покушавају да у систему потпуне контроле пронађу смисао, да креирају хаос по својој мери, да сопственим лудилом превазиђу ужасе државних логора концентрације.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА