Најновије

ЕРДОГАН ИГРА ЧУДНУ ИГРУ: Ово је његово мишљење о Криму

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган поновио је данас да Турска не признаје анексију Крима.

„Такође заговарамо и став у корист територијалног интегритета и суверенитета Украјине”, рекао је Ердоган у видео поруци поводом Трећег Самита лидера Кримске платформе.

Ердоган је на почетку обраћања поздравио председника Украјине Володимира Зеленског, друге шефове држава и влада, националног лидера кримских Татара Мустафу Киримоглуа и остале учеснике самита, пише Анадолија.

Турски председник је честитао Дан заставе и Дан независности Украјине.

„Турска, која не признаје анексију Крима, од првог дана одлучно заговара став да је такав поступак незаконит. Истичемо на свакој платформи, посебно у Уједињеним нацијама, да је Крим део Украјине. Пружање сигурности и добробити кримским Татарима, једном од аутохтоних народа Крима, један је од наших приоритета”, казао је Ердоган, преноси Бета.

Додао је да у рату нема победника, а у миру нема губитника те позвао на окончање рата у Украјини „праведним и трајним миром”.

„У овом процесу улажемо велике напоре да комуникацијске канале очувамо отвореним како би крвопролиће престало и како би се стране барем припремиле за преговарачки сто”, рекао је Ердоган.

Нагласио је такође да настављају напоре на оживљавању црноморске иницијативе, додајући да у овом процесу треба избегавати сваки корак који ће повећати напетости и штетити миру у Црном мору.

Кијев, главни град Украјине, данас је домаћин Трећег Самита Кримске платформе, који се одржава у хибридном формату.

ПРЕКО 300 МРТВИХ: Тешки порази Украјине у области Доњецка

Извор: Политика.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА