Најновије

УКРАЈИНСКИ АМБАСАДОР: Одлука о Kосову после рата

Украјински амбасадор у Тирани Володимир Шкуров сматра да време за политичке одлуке није данас, вец́ када се рат у тој земљи заврши, пише Еј-би-си Њуз на албанском језику.

Украјина (Фото: Амбасада Украјине у Сарајеву)

"Председник Зеленски размишља о Kосову, он разуме да нам је Kосово дало помоћ, хуманитарну помоц́, склонило неке новинаре, али знате да је сада Украјина у тешкој ситуацији, мислим да није време за политичке одлуке данас већ након што се рат заврши", казао је Шкуров за Еј-би-си Њуз.

Шкуров је на тај начин одговрио на питање да прокоментарише то што је украјински председник Володимир Зеленски био почасни гост самита у Атини, који је одржао грчки премијер Мицотакис, који је позвао лидере земаља региона, укључујући премијера самопроглашеног Kосова Аљбина Kуртија, али не и премијера Албаније Едија Раму, као и то што је Kурти једини од гостију који није имао билатерални састанак са председником Зеленским, чак и после самита украјински председник је говорио о састанцима у Атини, али није поменуо Kосово.

Изразио је жаљење што Албанија није била присутна на самиту у Атини, додајући да је Албанија "скоро па спремна да постане чланица ЕУ".

Извор: Косово онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА