Најновије

„Бајке: Других седам“: „Свака бајка је као отварање једних врата ка свету пуном чуда"

„Бајке: Других седам“ можете пронаћи у издању Лагуне.

Фото: Лагуна

„Бајке: Других седам“ воде нас у савремени свет и осмишљене су да децу едукују о моралним врлинама и манама кроз догађаје јунака који су и сами деца. Књигу је илустровао сјајни Александар Золотић и дао им нову димензију и учинио их „живим“.

Према речима аутора, „свака бајка је као отварање једних врата ка свету пуном чуда. Оне подстичу дечју машту и често нас подсећају на чуда која се могу пронаћи у свакодневном животу. Бајке могу помоћи деци да се боље носе са својим осећањима, разумеју свет око себе и развијају емпатију према другима. Оне могу бити мост између генерација, спајајући родитеље, баке и деке са децом кроз заједничко читање и интерпретацију прича. Читање бајки помаже у развоју језичких вештина код деце. Нове речи из прича подстичу богат речник и боље разумевање језика. Бајке нису само приче за забаву; оне су средство које подржава развој деце, њихову креативност и разумевање окружења. Кроз читање бајки, деца могу расти емоционално, интелектуално и морално.“


Потврђено је и доказано да читање бајки унапређује концентрацију и памћење, подстиче развој ума, маште и критичког размишљања, продубљује емпатију и самосвест, развија језичке вештине, а све то се значајно одражава на постигнућа у школовању и животу. У време кад је образовање било усмено и у оквиру уже заједнице, бајке су и настајале баш из тих разлога. Оне су одувек биле неизоставни део дечјег образовања и одрастања, а свако ново време доносило је нове бајке.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА