Најновије

ВРТЛОЗИ У ЦРНОЈ ГОРИ: Спајићу отказују подршку

Мандатар и лидер Покрета Европа сад (ПЕС) Милојко Спајић, за сада, за формирање нове владе има подршку 42 посланика, иако се он надао да ће достићи бројку од барем 44, јер је Уједињена Црна Гора јуче званично потврдила да неће подржати његов предлог.
Спајић (Фото: Скриншот)

Спајић (Фото: Скриншот)

Претходно је и други коалициони партнер ПЕС-а, Алтернатива Црна Гора, саопштио да не може подржати владу којој би, како су казали, кључни конституент била Бошњачка странка (БС).

Спајић је у суботу вече након сједнице Главног одбора рекао да за нову владу очекује подршку 44 посланика. То је, како је прецизирао, она већина која га је подржала за мандатара - Демократе, Социјалистичка народна партија, БС, Хрватска грађанска иницијатива, Уједињена Црна Гора, ЦИВИС, ПЕС и албанске партије, укључујући и Демократску унију Албанаца која је била на листи Демокртске партије социјалиста.

“Идемо с том већином у креирање владе и испуњавање свих програма о којима смо причали у предизборној кампањи. Ми не бјежимо од обећања, желимо да што прије испунимо та обећања и мислимо да је право вријеме да се крене причати о резултатима, а не о неким тривијалним стварима које видимо у појединим медијима ових дана”, рекао је Спајић новинарима након сједнице.

Прочитајте ОВДЕ зашто Лари Џонсон мисли да Украјине више неће бити

Извор: Вијести.ме

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА