Најновије

ХИЉАДЕ ЉУДИ СЕ ОКУПЉАЈУ У ЦРНОЈ ГОРИ: Одбранили смо светиње, образ не продајемо мафији и ДПС-у, одбранићемо и част и народну вољу!

“Одбрана изборне воље” за дан окупила 11.000 грађана: Одбранили смо светиње, образ не продајемо мафији и ДПС-у, одбранићемо и част и народну вољу!

Црна Гора (Фото: Јутјуб)

„Ми бранимо оно за шта се народ изјаснио 11. јуна и 2. априла ове године, пре тога и 30. августа 2020. и на готово свим локалним изборима који су се десили у последње три године – воља грађана је да Мило Ђукановић и његов политички картел са сателитима буду у опозицији. Грађани су готово двотрећински гласали тако – против мафије, против ДПС кланова, против свих који су јуришали на наше светиње, против злоупотребе безбедносних служби за интерес појединаца“, поручили су из групе “Одбрана изборне воље” у којој се за један дан преко 11.000 грађана.

Оснивачи групе подигнуте на Вибер апликацији, објаснили су да се не представљају именом и презименом из само једног разлога.

“Наш циљ није да се неко приватно промовише, циљ групе није да се бави нечим више од овога што смо прокламовали, од почетка смо се договорили да је странчарење забрањено и да нема партијских промоција. Окупљамо се око једне и јасне идеје – да буде испоштована воља грађана на свим изборима од 30. августа 2020. до 11. јуна ове године. Зашто истичемо изборе 30. августа? Зато што смо тада победили Мила Ђукановића и његов политички картел на гласању али воља грађана није испоштована и приликом формирања Владе. Сада се слично дешава и са изборима од 11. јуна. Наш идеал је да се поштује основно начело демократије – да се народ пита. Нека се не праве луди они који праве математичке калкулације и који су с једним принципима ушли у изборну кампању, друге сада истичу а заправо мешетаре са Ђукановићевим људима из сенке“, поручују из групе “Одбрана изборне воље”.

Принцип групе је и да се сами окупљени грађани одлуче за редослед корака у борби против покушаја прекрајања изборне воље, као и методама борбе.

“Подразумева се да ћемо демонстрирати у складу са законом али и грађанским слободама. Подразумева се и да ћемо протест организовати ван кућа – дакле видимо се како се то колоквијално каже на улици. Наша група носи поруку коју има ваш блог у наслову – ГЛАС НАРОДА. У складу са тим добијамо и подршку од оних који припадају народу – слободољубивих интелектуалаца, јавних личности, грађанских активиста итд. Из сата у сат подршка расте. Управо је виши циљ оно што нас окупља а он је да нам неко преваром не врати зло против којег смо се борили и многи од нас скупо плаћали преко три деценије. Слободу више не дамо ни под коју цену!“, поручено је из групе “Одбрана изборне воље“.

Извор: Борба

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА