Најновије

ОГЛАСИО СЕ КРЕМЉ: Нуклеарна тестирања?

Могуће повлачење из Споразума о свеобухватној забрани нуклеарних тестирања не значи да Русија намерава да спроводи таква тестирања, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Коментаришући изјаву председника Владимира Путина који је током обраћања на Валдајском форуму рекао да би Русија би могла да повуче своју ратификацију Споразума о забрани нуклеарних тестирања, с обзиром да га Америка није ратификовала, Песков је појаснио да је руски лидер пре свега имао у виду то да ситуација треба да се де факто сведе у исту раван.

„Ми смо одавно потписали и ратификовали споразум, док га Американци нису ратификовали. Како би се то свело у исту раван, председник је рекао да је могуће да се повуче та ратификација, што је касније рекао и председник Државне думе Вјачеслав Володин. Дакле, то не значи намеру да се спроведу нуклеарна тестирања“, појаснио је портпарол Кремља.

Претходно је саопштено да ће Савет Државне думе Русије размотрити повлачење из Споразума о свеобухватној забрани нуклеарних тестирања.

Споразум о свеобухватној забрани нуклеарних тестирања потписан је 1996. године, а Русија га је ратификовала 2000. Међутим, неке земље попут Америке и Кине, још увек нису то урадиле. Истовремено, државе које поседују нуклеарно оружје добровољно су се обавезале да неће спроводити таква тестирања.

РУСИЈА ПРИПРЕМА СУД ЗА ЗЛОЧИНЦЕ ИЗ КИЈЕВА: Москва има архиву злочина кијевског режима над децом

Извор: Спутникпортал.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА