Најновије

ХИТНО ПРОВЕРИТИ: Објављена информација да је одбегли ратни злочинац у Изетбеговићевој вили у Измиру

Суд је 28. новембра прошле године издао наредбу за расписивање међународне потернице за Сакибом Махмуљином након што се није јавио на издржавање казне.

Махмуљин и Изетбеговић у Возући (Фото: Јутјуб)

Осуђени ратни злочинац Сакиб Махмуљин налази се у Измиру у Турској у вили лидера СДА Бакира Изетбеговића, рекао је председник Скупштине Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бранимир Којић, уз напомену да је то објавио Ибран Мустафић на Фејсбуку.

Којић је затражио хитну истрагу и да се испитају Мустафић и Изатбеговић, јер злочинац као што је Махмуљин не сме бити на слободи, подсетивши да је недавно Суд БиХ изнио да немају информацију о томе где се налази одбегли генерал такозване Армије БиХ.

"Узмемо ли у обзир начин на који је Махмуљин побегао за Турску, а знамо да је Суд БиХ под контролом СДА, ово би могла бити добра информација о томе где је и под чијом заштитом је Махмуљин", рекао је Којић Срни.

Остане ли и ово без конкретне истраге, Којић каже да се може очекивати да сви они који су убијали српску нејач похрле у Турску, тачније код Изетбеговића да би били амнестирани за злочине над Србима.

"Већ знамо да се један од највећих злочинаца, Кемал Мехмедовић, налази у иностранству и да Суд и Тужилаштво БиХ не ради ништа да га пронађу и процесуирају за одсецање српских глава у Подрињу, јер је у овој накарадној заједници нормално да кољачи српске деце и жена буду на слободи по иностранству, а многи и на јавним функцијама", каже Којић.

Он је додао да Мустафић на Фејсбуку говори и о Фикрету Превљаку за кога такође тврди да се налази у Измиру и да је комшија са Махмуљином који, како је навео, живи у једној од три Изетбеговићеве виле у том турском граду.

Апелационо одељење Суда БиХ осудило је крајем априла 2022. године Махмуљина на јединствену казну затвора од осам година за злочине почињене над ратним заробљеницима и српским становништвом у Возући и Завидовићима 1995. године.

Суд је 28. новембра прошле године издао наредбу за расписивање међународне потернице за Махмуљином након што се није јавио на издржавање казне.

Након расписивања међународне потернице, Суд БиХ је послао и замолницу Турској за изручење осуђеног Махмуљина.

Извор: РТ Балкан

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА