Најновије

„Шехерезадино ћутање“:Испричан кроз преплитање судбина четири породице

Ново из Лагуне.

Фото: Лагуна

Дефне Суман у „Шехерезадином ћутању“, у најбољој традицији Шехерезадиних прича, осликава један век кроз интимне судбине јунака сломљених бурним друштвено-политичким догађајима.

Једне вечери 1905. године док се Смирна преливала у нијансама наранџасте боје, опијумом омамљена млада жена родила је Шехерезаду. У исто време у градску луку је стигао полетни Индијац, шпијун британске империје на посебном задатку. Пролази поред златних кула и минарета, пробија се кроз сладак мирис смокава, гура се међу уличним продавцима. Седамнаест година касније, отићи ће из града потонулог под тешким мирисом петролеја и дима, луке претворене у буктињу.

Али немојмо журити. Много тога треба да се деси између тада и сада. Рођења, смрти, љубави и туге испуниће улице тог мирног космополитског града којим ће се силе поткусуривати у освит Првог светског рата.

Испричан кроз преплитање судбина четири породице: левантинске, грчке, турске и јерменске, овај незаборавни роман открива град и културу изгубљене у времену.

Дефне Суман је рођена у Истанбулу, а одрасла на острву Принкипо. Завршила је мастер студије социологије на Босфорском универзитету, радила као наставница у Тајланду и Лаосу, где је студирала филозофију Далеког истока и мистичке дисциплине. Наставила је студије у Орегону, у Сједињеним Америчким Државама, а сад са мужем живи у Атини. Шехерезадино ћутање први пут је објављено у Турској и Грчкој 2016, а потом је уследило издање на енглеском.

„Шехерезадино ћутање“ можете набавити од понедељка 31. јула у свим Делфи књижарама, Лагуниним клубовима читалаца, онлајн књижари delfi.rs, као и на сајтуlaguna.rs.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА