Најновије

Трамп пред суђење у Вашингтону: Велика ми је част јер ћу бити ухапшен за вас

Потребна ми је још једна оптужница да обезбедим свој избор!, писао је бивши амерички председник у објави на својој друштвеној мрежи

Фото: Принтскрин

Бивши амерички председник Доналд Трамп отишао је на суд у Вашингтону, а информацију о томе објавио је на својој друштвеној мрежи "Истина". Трамп би требало да се изјасни о оптужбама да је водио широку заверу с намером да се пониште резултати председничких избора 2020. године.

- Идем у Вашингтон да будем ухапшен због оспоравања лажних, украдених избора. Велика ми је част јер ћу бити ухапшен за вас - написао је он, а пренеле су "РИА Новости".

Трамп је навео да му недостаје још једна оптужница за победу на предстојећим председничким изборима 2024. године.

- Потребна ми је још једна оптужница да обезбедим свој избор! - писао је бивши амерички председник у објави на својој друштвеној мрежи. 

Претходно је рекао да ће га амерички државни тужилац Мерик Гарланд, по налогу председника Џозефа Бајдена оптужити "за онолико злочина колико можете да замислите".

У оквиру претходних оптужби и појављивања пред судом, Трамп је ухапшен чим је стигао на суд, али није задржан у притвору и дозвољено му је да буде на слободи без кауције.

Дан пре појављивања пред судом у Вашингтону, велика порота је усагласила оптужницу против бившег шефа Беле куће у случају мешања у председничке изборе 2020. године.

Оптужница се састоји из четири тачке у којима се бивши председник оптужује за превару Сједињених Држава, заверу ради ометања службеног поступка (преноса власти), ометање и покушај ометања службеног поступка, као и за кршење права загарантованих законима и Уставом САД.

Трампов тим верује да иза ових навода стоје "злочиначка породица Бајден" и Министарство правде САД, а према мишљењу његов присталица главни циљ је мешање у изборе 2024. године.

О новом нападу на Русију прочитајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА