Најновије

"Воли људе, користи ствари":Живите с мање ствари и направите места за праве

"Воли људе, користи ствари" можете пронаћи у издању Вулкан издаваштва.

Фото: Вулкан

Замислите живот с мање – мање ствари, мање нереда, мање стреса, мање дугова и мање незадовољства, живот с мање ометања. Потом замислите живот уз више – више времена, више значајних међуљудских односа, више раста, више доприноса и више задовољства, живот пун страсти, неоптерећен замкама хаотичног света око вас. То је живот који се планира, а да бисте га остварили, мораћете да се ослободите нереда који вам смета.

У књизи "Воли људе, користи ствари" аутори Џошуа Филдс Милберн и Рајан Никодимас, познатији као Минималисти, надилазе идеју пуког рашчишћавања да би показали како минимализам отвара простор за преиспитивање и исцељење седам основних односа у нашем животу који се везују за појмове: ствари, истина, сопство, новац, вредности, креативност и људи. Они користе лична искуства, као и искуства људи које су срели на свом минималистичком путу, како би представили јединствени шаблон за потпунији и смисленији живот.

Јер када живите с мање ствари, можете направити више места за оне праве, које углавном и нису материјалне.

„Минималисти показују како да се искључите из свог условљеног материјалног стања и поново повежете са истинском суштином: воли људе, користи ствари. Ово није књига о томе како да живите с мање, већ о томе како да живите дубље и потпуније.“ – Џеј Шети, аутор бестселера Размишљајте попут монаха

Аутори уређују блог www.theminimalists.com. О њиховом раду постоји документарац на Нетфликсу.

Џошуа Филдс Милберн рођен је 1981. године у Охају. У детињству је живео у сиромаштву, због чега је у младости кренуо путем америчког сна, желећи да буде успешан у корпоративном свету и заради много новца. Сада се бави писањем и живи минималистичким начином живота. Каже да поседује мање од 288 ствари.

Рајан Никодимас рођен је у држави Тенеси, такође 1981. године. Страст према менторству и лидерству, коју је некада исказивао у корпоративном свету, сада вешто користи у помагању другима да среде свој живот.

Заједно су Минималисти, аутори истоименог блога и бројних књига из области популарне психологије.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА