Најновије

"Зеленски иде ка прераној смрти"

Бивши аналитичар ЦИА Лари Џонсон, сматра да терористички акти које изводи кијевски режим на територији Русије указују на слабост председника Украјине, Владимира Зеленског.

Фото: Принтскрин

Џонсон сматра да све ово Зеленског води ка претераној опасности и смрти, изјавио је у интервјуу за YоуТубе канал „Јудгинг Фреедом“.

Током интервјуа бивши главни судија Њу Џерсија, Ендрју Наполитано подсетио је на недавне речи Зеленског након удара дронова на циљеве у Москви.

Украјински председник је тада рекао да Украјина постаје све јача, те су удари на мирну инфраструктуру оправдани.

Водитељ је замолио Џонсона да прокоментарише ову изјаву и као акције Украјине и Зеленског лично.

„Он иде ка прераној смрти. Ово је реалност, ово је први стадијум очаја. Друго, морате их питати: Момци, ако можете све то да урадите, зашто не ударате по руским војним постројењима које уништавају ваше трупе?“ рекао је Џонсон.

Бивши аналитичар ЦИА је подсетио да су руске трупе уништиле 90 одсто војних возила које су САД предале Кијеву у једном нападу. Истовремено, Украјина не може да одговори војном методом на бојном пољу како би спречила Русију да даље уништава своју опрему.

„Украјинска војска не успева у рату али зато наставља да напада милијарду других мета безуспешно, углавном цивилних. Русија такође наставља своју војну офанзиву, док Украјина губи и то брзо“, закључио је експерт.

Украјина је у недељу рано ујутру покушала да погоди цивилне циљеве у Москви са три дрона. Један дрон је уништен системима противваздушне одбране, два су потиснута системима за електронско ратовање.

О новом нападу на Русију прочитајте ОВДЕ.

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА