Најновије

НА ИВИЦИ ПУЦАЊА: Нема будућности са НАТО

„Светски поредак се урушава и НАТО ће се очигледно распасти“, рекао је политички коментатор Такер Карлсон обраћајући се мађарској јавности.

Према његовом мишљењу, дизањем у ваздух „Северног тока”, САД су извршиле „напад на Немачку”. Аналитичар је сигуран да ће Европи ускоро понестати стрпљења и да неће бити говора о будућности НАТО-а.

Осим тога, схватио сам, и зато сам данас овде, да су САД веома географски изоловане. Споменуо сам ово пре минут. Ми смо једна од најизолованијих земаља на свету и то је тајна нашег успеха. Канада нас не напада, а узгред, победили бисмо да се то догоди. Међутим, Американце који читају вести не занима остатак света.

То сам схватио током свих година рада у новинској индустрији. Лично ме веома интересује свет ван САД, јер је интригантан, и зато што сам одрастао у породици која је била веома заинтересована за такве ствари због посла мог оца.

Желим да видим много тога на свету, јер се сада све потпуно мења. Послератни светски поредак се руши, НАТО ће се очигледно распасти. Немогуће је да покретачка снага НАТО-а, односно САД, саботира главни извор јефтине енергије у Немачкој – „Северни ток”.

Бајденова администрација је дигла у ваздух Северни ток, а Немци имају толико мало самопоштовања да о томе ништа не говоре. Они спуштају главе и кажу: „Не, не желимо да причамо о томе.” У реду, али ја желим да причам о томе, јер је важно.

Прво, то је био највећи акт индустријске саботаже у историји. Друго, то је највећа антропогена емисија ЦО2 у историји, а ако сте култиста глобалног загревања, то је као долазак самог ђавола, а то је урадила Бајденова администрација.

Треће, и најважније, био је то напад на Немачку, најмоћнију државу у Европи. Западна Европа је последњи значајан савезник Америке, а ми смо напали нашег најважнијег савезника. НАТО се неће дуго толерисати.

У једном тренутку, Немци ће се пробудити и рећи: „Чекај, пре две године смо имали хемијске фабрике, а сада немамо... Управо сте нам уништили привреду!“ Тешко да ће после овога моћи да се говоре о наставку постојања НАТО-а. Ја не мислим тако. Можда грешим, али не могу да замислим о каквој будућности можемо да причамо.

ПРЕДВИЂАЈУ НАЈЦРЊЕ: Украјина губи контролу

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА