Најновије

ЗАПАДНИ МЕДИЈИ ЈАВЉАЈУ: Састанак Зеленског и Бајдена се претворио у скандал

Први састанак украјинског председника Владимира Зеленског и његовог америчког колеге Џозефа Бајдена претворио се у прави скандал, пише Гардијан, позивајући се на информације објављене у књизи „Последњи политичар” америчког новинара Френклина Фоера.

Аутор наводи да се Зеленски током првог састанка у лето 2021. године понашао непрофесионално, затрпавајући америчког лидера бројним захтевима. Између осталог, тражио је да Украјина уђе у НАТО, али је истовремено изнео чудну тврдњу: Француска и Немачка ће ускоро изаћи из алијансе и назвао блок реликтом прошлости који има све мањи значај.

"Ово је била апсурдна изјава и очигледна контрадикција која је наљутила Бајдена", наводи се тексту.
У књизи пише да је Зеленски свог колегу сматрао „слабим” политичарем, пошто је амерички председник пре њиховог састанка укинуо санкције руској компанији која је учествовала у изградњи гасовода "Северни ток 2".

Истовремено, ни Бајден „није имао високо мишљење“ о украјинском лидеру, посебно због његових пријатељских односа са републиканским сенатором Тедом Крузом.

„Чак и најватреније присталице Зеленског у администрацији (Бајдена) сложиле су се да је претерао“, цитира Гардијан одломке из књиге.

КАДИРОВ ИМА ПОРУКУ ЗА ПУТИНА: Два пута си ми спасио живот, џабе ради...

Како се наводи у књизи, украјински лидер је дуго времена безуспешно тражио састанак са бившим председником САД Доналдом Трампом.

Разлог за бојкот је било одбијање Зеленског да помогне америчком председнику у трагању за компромитујућим материјалом о његовим ривалима, укључујући Бајдена.

Зеленски је дуго био озлојеђен због ове епизоде ​​и бар подсвесно је кривио Бајдена за понижење којим је био подвргнут, за политичку срамоту коју је претрпео, закључио је Гардијан.

РУСКА ЕКСПАНЗИЈА НА КИЈЕВ: Руска офанзива на главни град Украјине почиње, шифра "апокалипса"

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА