Најновије

МИЛАТОВИЋ: Да сам мандатар, другачије бих формирао владу

Председник Црне Горе Јаков Милатовић изјавио је синоћ да би владу, да је он мандатар, формирао другачије, јер, како је рекао, треба водити рачуна о ширини и инклузивности.

Јаков Милатовић (Фото: Јутјуб)

Милатовић је у интервјуу за РТЦГ рекао да процес преговора о влади не иде планираном динамиком, а да би владу треба формирати што пре, јер грађани заслужују политичку стабилност.

"Процес мора бири отворен и инклузиван. Kолико видим из медија, то није случај засад. Грађани су уморни, ако се настави овакав тренд, на наредним паралментарним изборима излазност ће бити још мања", рекао је Милатовић. 

Додао је да није учествовао у кампањи за парламентарне изборе, није гласао за листу Покрета Европа сад, нити је био учесник у преговорима о формирању владе.

"Заиста сам показао у свом политичком деловању ширину и то су грађани препознали на председничким изборима", казао је председник Црне Горе.

Указује да су сви сведочили “непристојном политичком поткусиривању ресорима”.

"Преговори о формирању владе треба да почну од изборне воље грађана", нагласио је Милатовић.

Сви су, каже, сагласни, око три приоритета, а то су реформе у области економије, у борби за владавину права и против корупције, и ради убрзања пута ка Европској унији.

Наводи да није било јасне структуре како би влада требало да изгледа, и на којим принципима би требало да буде основана. Сматра да политички пут раније трасиран треба да буде реализован и на програмским принцпима позвати у владу савез За будућност Црне Горе, Покрет УРА и партије мање бројних народа. 

"Kако би се стварали ови циљеви о којима смо разговарали. Да правим владу, ја бих је правио на тај начин. Не на уштрб било којег принципа, већ уз поштовање свих принципа, па и оних који се тичу спољне политике", рекао је Милатовић. 

Он је навео и да је са мандатаром и партијским колегом из Покрета Европа сад, Милојком Спајићем последњи пут разговарао током консултација о избору мандатара на Цетињу, и признаје да је требало чешће да разговарају.

Иначе, у више градова Црне Горе вечерас су грађани, у ауто-колонама, изразили незадовољство због формирања владе са некадашњим партнерима Демократске партије социјалиста (ДПС), а без коалиције За будућност Црне Горе.

Извор: РТЦГ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА