Најновије

ОКУПИЛА СЕ ВОЈСКА ОДКБ: Стигли у Белорусију

Војска земаља чланица ОДКБ-а ће током вежби са колективним снагама за брзо реаговање организације ''Интеракција-2023'' у Белорусији разрађивати нове методе ратовања,рекао је Вадим Денисенко, координатое специјалних вежби, командант снага за специјалне операције Оружаних снага Белорусије.

ОДКБ (Фото: ОДКБ)

"Вежбе ОДКБ-а не губе на важности. Оне омогућавају једном годишње размену искустава са нашим савезницима. Видимо да се ситуација у свијету брзо мења, војна уметност се трансформише", цитира Денисенка прес-служба Министарство одбране Белорусије на свом Телеграм каналу.

Маневри „Борбеног братства-2023“ биће одржани на територији Белорусије од 1. до 6. септембра. Програм укључује неколико специјалних вежби, међу којима је „Интеракција-2023“ са развојем употребе снага и средстава ОДКБ за „сређивање кризне ситуације у источноевропском региону колективне безбедности организације“.

„Видећемо шта и где треба унапредити, поставићемо циљеве и циљеве за наредну годину, разјаснити оне тачке на којима ћемо се надовезати у свакодневној пракси“, додао је он.

Денисенко је рекао да је 103. Витебска посебна гардијска ваздушно-десантна бригада била укључена у вежбе Интеракција-2023 из састава снага за специјалне операције Белорусије: то је Минск саопштио колективним снагама за брзо реаговање ОДКБ.

Сахрану команданта Вагнерове групе погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА