Најновије

КАКВО ПОНИЖЕЊЕ ЗА ЗАПАД: Шојгу командује са НАТО тенка - непријатеља ударајте док се повлачи са позиција (ВИДЕО)

Руски министар одбране, генерал армије Сергеј Шојгу посетио је зону Специјалне војне операције и указао на потребу да се непријатељу наносе превентивни удари онда када се он повлачи са позиција, саопштило је руско Министарство одбране.

Он је посетио истурено командно место групе Центар у зони борбе и разговарао је са командантом, генерал-потпуковником Андрејем Мордвичевим.

Наношење ефикасних превентивних удара на непријатеља када је он избачен са положаја, према речима руског министра, обезбедиће максималну безбедност за живот и здравље руских војника.

Командант групе је министру показао једно од многих оклопних возила стране производње које су војници његове трупе запленили током борби - шведско борбено возило пешадије ЦВ-90.

Украјински војници су борбено возило, које је ушло у службу шведских оружаних снага 1993. године, напустили док су се повлачили након што их је руска војска гађала ручним противтенковским бацачем граната РПГ-7.

Док је министру показивао заплењену технику, генерал-потпуковник Андреј Мордвичев је указао на недостатак комплета резервних делова, алата и прибора у оклопним возилима које испоручују западне земље, што спречава непријатеља да поправља борбена возила у зони борбе.

Још један недостатак шведског оклопног возила је спор темпо пуцања. Испаљује се из три шаржера од по осам пројектила, након чега мора поново да се пуни, а то може да траје и цео минут, наводи се у саопштењу министарства.

Поред тога, шведским оклопним возилима испорученим Украјини недостаје систем навођеног наоружања, а и лако су уочљиви јер су високи.

"Украјина губи на свим фронтовима, њене Оружане снаге су исцрпиле своје резерве и на ивици су потпуног колапса"

Извор: РТ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА