Најновије

УКРАЈИНЦИ ГИНУ КАО ДА ИХ НАМЕРНО ГУРАЈУ У КОТАО - Следи велики руски маневар

У Јутарњем програму Редакција, Бранко Павловић, адвокат, је у разговору са водитељем говорио о дешавањима у Украјини.

Украјина напушта америчку тактику у својој контраофанзиви да поврати територију од Русије, јер та тактика не функционише, тврди Њујорк тајмс.

У међувремену, Владимир Путин је додао још једну земљу на листу непријатеља - Норвешку, као одговор на протеривање дипломата и придруживање Норвешке безбедносним гаранцијама Кијеву.

Павловић потврђује да су многи људи спремни за офанзиву Украјине, али да је тај рат још војно немогуће остварити.

– Они су давно предвидели да, са свим ресурсима којима Украјина располаже, укључујући оружане снаге, артиљерију и ракетне јединице, Украјина неће моћи да пробије руске одбрамбене линије – започео је разговор Павловић.

Он је, укратко, објаснио зашто сматра да је немогуће да Украјина издржи ове нападе и однесе победу.

– Укратко, Украјина нема надмоћ ни у ваздушној подршци, ни у људству и техници, а чак су и у ПВО слабији од противника. Према неким изворима, Генералштаб Пентагона је саопштио да је у овој офанзивној операцији украјинских снага ангажовано 63.000 војника - рекао је Павловић и упитао:

МОСКВА УДАРА ЖЕСТОКУ БЛОКАДУ - Владимир Путин све потписао

Зашто дајете војсци циљ који не може да постигне? Једна је ствар ићи у рат и умријети, али дајеш неостварив циљ и гураш огромну количину људи у сигурно уништење! Немају супериорност ни у људству ни у технологији. Те снаге су потрошене! Има преко 53.000 погинулих и рањених! Страшна је ствар тамо где су их гурнули пре свега, а што се Русије тиче, они неће мењати геополитички и међународни контекст. Реално је очекивати контраофанзиву руских снага, а ту ће украјинска војска бити у највећем искушењу због превелике исцрпљености свих ресурса – рекао је он и додао:

– НАТО нема капацитет за рат оваквих размера, зато су им послали касетну муницију, јер немају шта, немају шта да им пошаљу. Дакле, украјинска војска је у тешкој ситуацији... – сматра Украјина.

АФРИКА СЕ БУДИ! Председник Буркине Фасо протерао канадску фирму и конфисковао 200 кила злата

Извор: Курир.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА