Најновије

УКРАЈИНЦИ УДАРИЛИ ПО СВОМ! Одбацили западну тактику и скупо ће их коштати

Како наводи New York Times, украјинска команда je одбацила западну тактику на основу које су обучаване јуришне бригаде oружане стране Украјине у земљама  НАТО.

Према речима овог листа украјинска команда је одлучила да на југу земље промени кључна начела употребе снага на којима су инсистирали западни стратези. Они сада у нападима користе мале снаге фокусирајући се на далекометне ударе артиљеријом и ракетама великог домета. 


Њихова жеља да сачувају живу силу ће довести до минималних територијалних успеха и још горе исцрпљивања високовредне муниције која представља логистички проблем за земље НАТО. На ово последње су посебно указали 🇬🇧 британски специјалисти листа Janes. И званичници САД песимитички гледају на покушај украјинске команде да уместо снажних/одлучних удара, уђе сa Русијом у рат "исцрпљивања".


Ипак, војни аналитичари овог листа констатују да су бригаде украјинске војске које су на полигонима земаља НАТО провеле 4-6 недеља научиле мало тога, што је довело до грешака приликом извођења контраофанизиве. То указује да је обука лоша/превазиђена као и да десетине милијарди вредно наоружање које је послано у Украјину не даје никакве ефекте на фронту.

МОСКВА ИМА ПОРУКУ ЗА ВАШИНГТОН - Американцима се никако неће свидети

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА