Најновије

КАКАВ УДАРАЦ ЗА КОЛЕКТИВНИ ЗАПАД И АМЕРИКУ - Сенат Нигерије им рекао велико "не"

Нигеријски Сенат је одбацио предлог о војној интервенцији војске у суседној држави Нигер под мандатом Заједнице западноафричких држава (ECOWAS). Ова одлука, која је донета након живих дебата и расправа, изазвала је реакције како унутар тако и изван Нигерије.

ECOWAS је претходно позвала на војну акцију у Нигеру, тврдећи да су неопходне мере да би се сузбила насилна нестабилност и терористичке активности које угрожавају безбедност региона. Ипак, неколико чланова Нигеријског Сената изразило је сумње у ефикасност и легитимност овакве акције.

БРИТАНЦИ ЈАВЉАЈУ - Руси ископали 2.800 км утврђења, Украјинци се...

Иако је одлука Нигеријског Сената необвезујућа, она може значајно утицати на будуће одлуке о јачању безбедности у региону. Док су неки подржали одлуку сенатора као корак ка миру и стабилности, други критикују ту одлуку тврдећи да је неопходно брзо деловање како би се сузбили растући безбедносни изазови у Нигеру.

Ситуација око могуће војне интервенције наставља да буде предмет расправа и поживљавања међу различитим структурама и актерима у региону западне Африке.

РУСИ УПОТРЕБИЛИ "КИНЖАЛ" МАЛОПРЕ - Хиперзвучне ракете носиле све пред собом

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА